Ste že slišali za skandinavsko metodo spanja? Menda rešuje zakone in zveze!

Deljenje postelje je lahko daleč od idealnega, če pomeni “pretepanje” zaradi odeje ali prenašanje nekoga, ki se premetava in obrača. Za pare, ki iščejo alternativo popolni ločitvi med spanjem, je tukaj rešitev – skandinavska metoda spanja.

Skandinavska metoda spanja vključuje uporabo dveh ločenih odej, kar omogoča vsaki osebi več svobode med spanjem. Ta metoda, ki je dobila ime po priljubljenem slogu spanja v skandinavskih državah Švedska, Norveška in Danska, postaja vedno bolj priljubljena tudi drugod po svetu.

Pari imajo morda raje skandinavsko metodo spanja, ker zagotavlja prednosti skupnega spanja, obenem pa vsaki osebi omogoča neodvisnost pri uporabi lastne posteljnine.

Ta metoda je postala viralna na družbenih omrežjih, ko je ženska po imenu Erica Stolman Dowdy razkrila, da sta z možem začela spati z ločenima odejama a v isti postelji. Prepričana je, da jima ta način spanja ni le pomagal pri boljšem spanju, ampak tudi preprečil prepire zaradi kraje prevlek. “Končno sem prešla na skandinavsko metodo spanja. Moj zakon še nikoli ni bil boljši,” je razkrila Erica, ki je skandinavsko metodo spanja preizkusila z možem, ko sta bila na Danskem.

“Z možem obožujeva København, tam sva bila že velikokrat. Vsakič, ko sva bil tam sva spala z dvema odejama na postelji. In tako dobro spiva, nihče se ne krega za odeje. Nikomur ni pretoplo ali premrzlo. To je naravnost neverjetno,” je dejala Erica. Po vrnitvi domov z njunega zadnjega potovanja se je Erica odločila, da bo spalnico “preobrazila po navdihu Kopenhagna”.

Kakšne so točno prednosti te metode?

Skandinavski način spanja ima številne prednosti za spalno okolje osebe. Omogoča namreč popolno avtonomijo nad posteljnino, tudi ko par spi skupaj. Ta prilagoditev posteljnine lahko poveča idealno okolje za spanje.

  • Spalci lahko uravnavajo svojo telesno temperaturo: Individualna posteljnina omogoča ljudem, da prilagodijo svojo telesno temperaturo točno tako, kot jo potrebujejo, ne da bi se pregovarjali s svojim spalnim partnerjem. Uporaba dveh odej omogoča vsaki osebi svobodo glede temperature med spanjem.
  • Partnerja lahko prilagodita svojo izkušnjo spanja: Če je eni osebi vroče, drugi pa hladno, lahko vsaka najde posteljnino, ki ji ustreza, namesto da sklepa kompromise pri srednji možnosti, ki je morda neudobna za obe. Tisti, ki jim je med spanjem vroče, bodo raje izbrali tanjše odeje z manj polnila ali tanko odejo, tisti, ki jih zebe, pa debelejše, težke odeje.
  • Pari lahko ohranijo prednosti skupnega spanja: Čeprav lahko ljudje objektivno spijo slabše, če spijo s partnerjem, večina ljudi poroča, da menijo, da bolje spijo s partnerjem kot sami. Mnogi pari vidijo delitev postelje kot ključni del svojega odnosa.

Skandinavska metoda spanja ni le rešitev za boljši spanec, ampak tudi za ohranitev harmoničnega zakona in zvez. Razmislite o tem, kako bi lahko ta preprosta sprememba pripomogla k vašemu dobremu počutju in odnosu s partnerjem.

vir; Foto: Freepik; Portal24