Stefan Kraft ponovno zmagovalec v Ruki, Hoerl drugi

Avstrijski smučarski skakalec Stefan Kraft je drugi dan zapored zablestel na veliki skakalnici v finski Ruki na začetku nove sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Kraft je v obeh nedeljskih serijah zmagal s prepričljivo prednostjo, kar mu je prineslo že 32. posamično zmago v svetovnem pokalu. Na drugem mestu je končal njegov rojak Jan Hoerl, ki je s svojimi nastopi poskrbel za dvojno zmago Avstrijcev.

Kraft je navdušil z dvema izjemnima skokoma, ki sta merila 148,5 metrov. Tehnično je bil tako suveren, da je Hoerla, ki je skakal 144,5 in 145 metrov, za seboj pustil za kar 22,6 točke. Na tretjem mestu se je uvrstil nemški skakalec Andreas Wellinger, ki je skakal 143,5 in 146 metrov.

Kraftova prevlada v Ruki se nadaljuje, saj je to že njegova tretja zmaga na tej skakalnici. Lani je osvojil uvodno tekmo sezone in končal na drugem mestu v skupnem seštevku za Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom, ki pa letos ni našel pravega ritma in je v nedeljo končal na desetem mestu.

Naslednji konec tedna se bodo smučarski skakalci preselili v norveški Lillehammer, kjer bodo nadaljevali svojo pot v lov na nove točke v svetovnem pokalu.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24