Štiri mesta na telesu, ki jih moramo dobro umiti

ByAna Koren

26. februarja, 2023

Štiri mesta na telesu, ki jih moramo dobro umiti

Najnovejša raziskava o telesu je pokazala, da je za človekovo zdravje najboljše tuširanje zvečer, tik pred spanjem. Obstaja več razlogov, zakaj je večerna prha najboljša možnost za večino ljudi.

Dermatologinja Rekha Tailor je pojasnila, da je prhanje pred spanjem dobro za kožo in naše splošno zdravje. Na ta način najbolje odstranimo vso umazanijo, ki se je čez dan nabrala na telesu. Bolje bomo spali, kar je vedno dobro za naše zdravje. Prav tako se z njo strinjajo številni strokovnjaki in poudarjajo, da so na telesu štiri mesta, ki jih je treba pred spanjem vedno dobro umiti.

Stopala

Po mnenju kirurga Toma Biernackija lahko nečistoče na stopalih preživijo, če je na njih odmrla koža in če je koža vlažna. Zato svetuje, da si vsak večer pred spanjem dobro in temeljito umijemo noge. Na ta način preprečimo okužbo nohtov ali glivic. Zanemariti ne smemo niti predela med prsti… več na Princesa.si.

Ne spreglejte…

Nasveti kako s stopal sami odstranimo odmrlo kožo

Trda, suha in razpokana koža na stopalih je pogosta težava mnogih. Vaša stopala imajo manj lojnih žlez kot drugi deli telesa. Zato se vsakodnevno obrabljajo, kar vodi do odmrle kože.

Odmrla koža na stopalih in pod njimi je lahko neprijetna. Toda ne skrbite, imamo nasvete, ki pomagajo odstraniti odmrlo kožo in vašim stopalom povrnejo bolj gladko teksturo… več tukaj.

Foto: Pexels