Stranka Resnica: Povezave med slovenskim politikom in ruskim vohunom

Bojan Potočnik [Foto: Zajem zaslona YT]

Stranka Resnica: Povezave med slovenskim politikom in ruskim vohunom

V prelomnih časih, ko so geopolitične napetosti na vrhuncu, se v Sloveniji odvija zgodba, ki bi lahko imela daleč segajoče posledice ne le za notranjepolitično sceno, temveč tudi za mednarodne odnose. 24ur namreč poroča, se je Bojan Potočnik, nekdanji direktor Policije in svetovalec bivšega predsednika Danila Türka, znašel v središču kontroverze, in sicer zaradi svojega odnosa z izgnanim ruskim diplomatom Sergejem Lemeševom.

Lemešev, vojaški ataše in podpolkovnik ter domnevni član ruske obveščevalne službe SVR, v Sloveniji je bil nedavno razglašen za nezaželeno osebo v Sloveniji… o tem smo poročali tukaj. To je posledica obtožb, da je škodoval slovenskim interesom in sodeloval v ruskih propagandnih aktivnostih. Incident ni le osvetlil domnevne povezanosti Potočnika z Lemeševom, temveč tudi postavil pod vprašaj politične in obveščevalne vezi med Slovenijo in Rusijo.

Potočnik, ki se pripravlja na kandidaturo na evropskih volitvah pod okriljem zunajparlamentarne stranke Resnica, se je od Lemeševa poslovil na slovesnosti, ki je potekala na veleposlaništvu Ruske federacije. Ta dogodek, ki so ga spremljale čustvene slovo od Lemeševa, kot poroča 24ur, odraža globoko in osebno povezanost med Potočnikom in rusko stranjo. Ob slovesu je skupina slovenskih državljanov, med katerimi je bil tudi Potočnik, ruskemu diplomatu v znak prijateljstva poklonila sabljo za odpiranje penine, kar dodatno poudarja nenavadnost in možne politične implikacije tega srečanja.

Povezave se tu ne končajo

Po navedbah 24ur pa se povezave Potočnika z Rusijo tu ne končajo. Stranka Resnica, ki jo podpira, je na svoji listi za evropske volitve predstavila kandidate s spornimi stališči, vključno s proticepilskimi pogledi in odprtim zagovarjanjem ruske agresije na Ukrajino. Ta stališča, skupaj z nedavno objavo na družbenih omrežjih, ki odkrito razkriva tesne povezave stranke in njenih kandidatov z Rusijo, postavljajo pod vprašaj celovitost in namene politične platforme stranke Resnica.

Še več, kot dodaja 24ur, je bila Potočnikova preteklost že pred tem predmet obravnave, vključno z domnevnim incidentom nasilja, kar samo še povečuje kontroverznost njegove kandidature. Njegova vpletenost v politične in vojaške sfere, tako v Sloveniji kot v tujini, skupaj s tesnimi vezmi z osebami, ki delujejo v interesu tuje države, odpira vprašanja o vplivih, ki bi lahko presegali nacionalne meje.

Na tej točki je jasno, da bo razkritje Potočnikove povezave z izgnanim ruskim diplomatom in nadaljnje delovanje stranke Resnica še naprej burilo duhove tako na slovenski politični sceni kot v širši mednarodni skupnosti. Kot poudarja 24ur, ta primer ne le odseva trenutne politične napetosti med Slovenijo in Rusijo, temveč tudi postavlja pod vprašaj integriteto političnih akterjev in potencial za mednarodno manipulacijo. V luči teh dogodkov je nujno potrebna nadaljnja preiskava in transparentnost, da se razkrijejo resnične narave povezav in zagotovi, da politične odločitve služijo interesom slovenskega ljudstva in ohranjanju nacionalne varnosti.

Spomnimo…

Stranka Resnica z znanimi obrazi na evropske volitve

Stranka Resnica pod vodstvom Zorana Stevanovića je napovedala svoje kandidate za prihajajoče evropske volitve, med katerimi so nekateri prepoznavni slovenski obrazi. Na listi bodo poleg Stevanovića tudi novinarka Polona Frelih, igralka Tanja Ribič, pisatelj in kolumnist Branko Gradišnik ter zdravnika Sabina Senčar in Stanko Pušenjak. Stranka je ob tem poudarila, da gre za “edinstveno listo strokovnjakov za posamezna področja” in “glas ljudi, ki do zdaj niso bili slišani”… več tukaj.

[Vir: 24ur]; Portal24; Foto: Zajem zaslona