Stranski učinki nošenja oblačil za oblikovanje

Oblačila za oblikovanje so pridobila izjemno priljubljenost zaradi svoje sposobnosti zagotavljanja takojšnjih shujševalnih učinkov. Ne smete pa prezreti stranskih učinkov na vaše intimno zdravje. Dolgotrajno nošenje oblačil za oblikovanje lahko zadrži vlago in toploto v predelu genitalij, kar ustvari okolje, ki je ugodno za rast bakterij. Oblačila za oblikovanje so praviloma tesna okoli trebuha, kar lahko zoži pretok zraka v vaginalnem predelu, zaradi česar se poveča tveganje za glivično okužbo. Tukaj so nekateri od stranskih učinkov, na katere morate biti pozorni:

Okužbe sečil (UTI)

Oblačila za oblikovanje lahko zadržujejo vlago in toploto v predelu genitalij, kar ustvarja ugodno okolje za razmnoževanje bakterij. To povečuje tveganje za okužbe sečil, ki lahko povzročijo bolečine, pekoč občutek pri uriniranju in druge neprijetne simptome.

Glivične okužbe

Tesna oblačila omejujejo pretok zraka v vaginalnem predelu, kar povečuje tveganje za glivične okužbe. Glivična okužba lahko povzroči srbenje, draženje, izcedek in neprijetnosti.

Neugodje pri uriniranju

Nošenje oblačil za oblikovanje lahko povzroči neprijetnosti pri obisku stranišča. Prav tako lahko poveča pritisk na mehur, kar lahko vodi v pogostejše uriniranje.

Stiskanje živcev

Dolgotrajna uporaba oblačil za oblikovanje lahko povzroči stiskanje živcev, kar lahko privede do odrevenelosti ali mravljinčenja v predelu okoli oblačila.

Zmanjšan krvni obtok

Tesna oblačila lahko zmanjšajo krvni obtok, kar lahko poveča tveganje za nastanek krvnih strdkov, še posebej pri ljudeh z osnovnimi boleznimi, kot je sladkorna bolezen ali bolezen srca.

Prekomerno potenje… več na Princesa.si

Foto: Adobe Stock

Portal24