Streljanje v središču Pariza, ubiti najmanj trije ljudje

V streljanju v središču Pariza so bili ubiti najmanj trije ljudje, več je ranjenih, od tega je ena oseba v življenjski nevarnosti, ostali pa so lažje poškodovani, je potrdila glavna pariška tožilka Laure Beccuau.

Napadalec je 69-letni moški, ki so ga prijeli. AFP ob sklicevanju na izjave prič poroča, da je izstrelil sedem ali osem nabojev. 

“Zavladala je popolna panika. Zaklenili smo se v trgovino,” je za AFP povedala ena od prič.

Poteka presoja, ali gre za teroristični napad

Pariški preiskovalci trenutno ocenjujejo, ali je bil napad teroristično dejanje ali ne. Po oceni se bo nadaljnje ukrepanje policistov nadaljevalo.

Napadalec, 69-letni moški, je bil lani aretiran in sicer zaradi napada s sabljo na migrantsko taborišče. Glavni pariški tožilec je razkril, da so ga nedavno izpustili.

BFMTV piše, da je bil napadalec francoski policiji že prej znan zaradi rasizma in oboroženih napadov. Lani naj bi bil namreč aretiran zaradi napada s sabljo na migrantsko taborišče. 

Zaenkrat ni podatkov o motivu tega napada in ali gre za teroristično dejanje.

“Videli smo moškega pri šestdesetih, ki je izvlekel pištolo in začel streljati”

Ena od prič streljanja je za BFMTV povedala, da je videl napadalca naključno streljati na ulici. “Slišala sem dva strela. Videli smo ljudi, ki so bežali. Čez pet, šest minut smo se skrili v frizerski salon,” pravi priča.

“Slišali smo pet strelov z razdalje od 50 do 100 metrov,” pravi druga priča. 

“Potem smo videli osebo, staro šestdeset let, kako je iz torbe vzela pištolo in streljala po stavbi,” dodaja priča.

Druga priča pravi, da so ga ljudje hitro obvladali.

Anne Hidalgo, županja Pariza, se je o napadu oglasila na Twitterju. Zahvalila se je reševalnim službam za hiter odziv na “grozen napad”. 

Foto: Zajem zaslona

By A.K.

One thought on “Streljanje v središču Pariza, ubiti najmanj trije ljudje”

Komentar: