Streljanje v templju Jehovovih prič v Hamburgu

ByAna Koren

10. marca, 2023 ,
Foto: Pexels

Streljanje v templju Jehovovih prič v Hamburgu. Najmanj 7 mrtvih

V Hamburgu je prišlo do množičnega streljanja, več ljudi je bilo ubitih. Policija je na Twitterju objavila, da poteka obsežna akcija na območju Alsterdorfa, kjer je okoli 21. ure eden ali več storilcev streljalo v dvorani templja Jehovovih prič. Ubitih najmanj sedem ljudi, več jih je bilo ranjenih, med njimi več huje.

Hamburška Policija napad na cerkev Jehovovih prič na ulici Deelböge, v katerem je bilo ubitih sedem ljudi, ocenjuje kot osamljen incident, navaja DPA, ki se sklicuje na varnostne vire. Vse žrtve so bile ustreljene.

Prebivalci Hamburga so prek aplikacije okoli 21. ure prejeli opozorilo, da je prišlo do streljanja in da ga je zagrešil eden ali več neznanih storilcev. 

Župan Hamburga Peter Tschentscher je na Twitterju med drugim zapisal:

“Novica iz Alsterdorfa je šokantna. Moje globoko sožalje družinam žrtev.”

Je napadalec mrtev?

Nemški mediji poročajo, da ni znakov, da bi bil storilec na begu. “Obstaja možnost, da je storilec v templju, morda celo med mrtvimi. Oseba, ki je v zgornjem delu stavbe, je možen storilec, torej eden izmed njih,” je povedal tiskovni predstavnik policije. 

Policija nima podatkov o motivu zločina

“Zaenkrat ni zanesljivih informacij o motivu zločina. Prosimo, ne delite nezanesljivih domnev in/ali ne širite govoric,” je sporočila hamburška Policija. 

vir Foto: Pexels