Strelkov: Prigožin je duševni bolnik, treba ga je odstraniti

ByA.K.

6. marca, 2023 ,

Igor Strelkov: Prigožin je duševni bolnik, vojni zločinec, treba ga je odstraniti

Nekdanji agent FSB in desničarski nacionalist Igor Girkin (Strelkov) je eden glavnih proruskih separatistov v Ukrajini. Pred nekaj meseci je bil Strelkov obsojen zaradi sestrelitve letala MH17 leta 2014. Zdaj je na svojem kanalu Telegram objavil, da je Jevgenij Prigožin vojni zločinec. Pozval je k takojšnji odstavitvi Prigožina z vodenja Wagnerja in dodal, da Wagner malo vpliva na razmere na bojišču.

Prigožinove napovedi, da bi se fronta sesula brez Wagnerja, so primer “brezsramne zločinske samopromocije”, trdi Strelkov in dodaja, da je video, v katerem Moskvo kliče zaradi pomanjkanja streliva, nastal pred dvema tednoma.

Strelkov še navaja, da je Wagnerjev vpliv na dogajanje na bojišču pravzaprav precej majhen. Pravi, da bitka, ki jo bijejo za razmeroma majhno mesto v Donbasu, pri čemer misli na Bahmut, vojaško pravzaprav ni tako pomembna.

Poleg tega, da ni odločilna za potek vojne, “vodi do velikih izgub borcev”, piše Strelkov. Vse to, dodaja Strelkov, daje Ukrajini čas.

“Pa še nekaj o Wagnerju. Po mojem mnenju Wagnerja po končanem napadu na Bahmut ni več mogoče umakniti s fronte ali razpustiti,” pravi. Strelkov dodaja, da je enoto treba reorganizirati za uspešnejšo uporabo. v prihodnosti.

“Vendar bi bilo treba Prigožina v celoti odstraniti iz glave Wagnerja,” dodaja.

Strelkov piše, da so Prigožinove politične ambicije Wagnerju le škodile. Strelkov piše še, da je Prigožin psihično nestabilna oseba in vojni zločinec.

vir Foto: zajem zaslona Facebook

Ne spreglejte…

Prigožin grozi Putinu: Plačajte ali pa bo razpadla cela fronta

Vodja plačanske skupine Wagner Jevgenij Prigožin je objavil nov videoposnetek, v katerem grozi ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu. Prigožin pravi, da bi se lahko frontna črta zrušila vse do ruske meje in še dlje, če bi se njegove enote umaknile… več tukaj.