Podjetji Stripe in Revolut sta se povezali. Stripe tehnologija od zdaj naprej podpira Revolut plačila v Evropi in omogoča širitev.


Podjetji Stripe in Revolut, fintech težkokategornika, sta združili moči. Revolut zdaj uporablja Stripeovo tehnologijo za podporo plačil tako v Združenem kraljestvu kot tudi v Evropi.

Podjetji bosta v bližnji prihodnosti sodelovali tudi pri širitvi Revoluta na nove trge. Revolut želi začeti poslovati v Mehiki in Braziliji, pri tem pa izkoristiti plačilno infrastrukturo in globalno prisotnost družbe Stripe.

Izraz “fintech” označuje kategorijo oz. tehnološka podjetja, ki se ukvarjajo z naprednimi tehnološkimi rešitvami na področju finančnih storitev.

Podjetje Revolut s sedežem v Londonu se nadeja, da bo podpora podjetja Stripe njegovim strankam “omogočila brezhibno plačilno izkušnjo, ki ustreza njihovim lokalnim plačilnim preferencam”.

Revolut, ki je bil ustanovljen leta 2015, je s svojim vzponom postal eden največjih fintech “samorogov” v kategoriji. Revolut aplikacija uporabnikom omogoča enostaven dostop do plačil med posamezniki, čezmejne prenose denarja, naložbe v delnice in deleže podjetij ter orodja za upravljanje s finančnim portfeljem.

Podjetje se ponaša z več kot 18 milijoni strank in 500.000 poslovnimi računi na več kot 200 območjih po vsem svetu.