Striženje v obliki črke U za učinek gostejših las

Foto: Pexels

Striženje v obliki črke U za učinek gostejših las

Za mnoge s tankimi lasmi je styling lahko prava nočna mora. Nihanje med željo po več plasti za dodatno gibanje in strahom pred izgubo gostote je pogosta dilema. Vendar pa najnovejši trend v svetu frizur, striženje v obliki črke U, obljublja rešitev, ki jo mnogi iščejo. Ta večplastni kroj, ki si je na družbenih omrežjih hitro pridobil priljubljenost, je zasnovan za ustvarjanje iluzije bolj polnih las.

V času, ko so prevladovali ostrejši rezi in enojni kroji, se trenutno vračamo k bolj naravnim teksturam in mehkejšim silhuetam. Striženje v obliki črke U, kot že samo ime nakazuje, je metoda, pri kateri so hrbet in stranice las postriženi v mehkejšo, zaobljeno U-obliko, za razliko od ostrih kotov izreza V. Gina Rivera, priznana frizerka in ustanoviteljica Phenix Salon Suites, poudarja, da kljub subtilnosti reza ta lahko dramatično poveča videz gostote las.

Pri obisku stilista je ključno, da zahtevate nežno prirezane plasti, ki bodo ukrivljene in oblikovane tako, da uokvirjajo obraz. Pomembno je, da se plasti zlijejo z ostalimi lasmi, ne da bi delovale preveč izstopajoče.

Komu je takšno striženje namenjeno?

Striženje v obliki črke U je še posebej učinkovito pri tanjših laseh, vendar je primerno za vse vrste in dolžine las, vključno s kodrastimi. Rivera izpostavlja, da krajše stranice, ki uokvirjajo obraz, lahko laskajo večini oblik obraza in dodajo lasem živahnost. To striženje je idealno tudi za tiste z gostejšimi lasmi, saj lahko plastenje zmanjša njihovo težo. Za tiste z krajšimi lasmi striženje v obliki črke U prinaša poudarek na linijo čeljusti, kar je še posebej učinkovito v kombinaciji z bob ali pixie krojem.

https://www.instagram.com/p/CBy3FL4JYTW/?utm_source=ig_embed&ig_rid=7544ee82-f5ba-4381-9a71-1e970dcbeac2

Za vzdrževanje frizure v obliki črke U boste morda morali obiskati frizerja pogosteje kot običajno. Stephanie Angelone, vodilna stilistka pri RPZL v New Yorku, priporoča striženje vsake tri mesece za ohranjanje oblike in odstranjevanje razcepljenih koncev. Pri stylingu doma uporabite okroglo krtačo in sušilec za lase, pri tem pa bodite pozorni na oblikovanje obraza. Okrogla krtača bo pripomogla k večjemu volumnu, pena pa bo zagotovila daljšo obstojnost vašega stila.

Striženje v obliki črke U je več kot le trend; je tehnika, ki omogoča posameznikom, da najdejo pravo ravnotežje med stilom in volumenom, ne glede na tip las. Zato, preden se odpravite po svoje škarje, raje zaupajte rokam izkušenega stilista in si zagotovite frizuro, ki ne le izgleda odlično, ampak tudi poudari vašo naravno lepoto.

[Vir: Real Simple]; Portal24; Foto: Pexels