Stuttgart: 25-letni Sirec napadel tri moške z nožem

ByAna Koren

28. junija, 2024 , ,
Policija [Foto: Pexels]

Stuttgart: 25-letni Sirec napadel tri moške z nožem

Na festivalu navijačev v Stuttgartu je 25-letni Sirec napadel tri moške z nožem. Incident se je zgodil na stuttgartskem trgu Schlossplatz, kjer je potekalo navijaško druženje ob evropskem prvenstvu.

Med napadom so bili ranjeni trije moški: 19-letni Nemec ter dva Turka, stara 38 in 60 let. Najhuje poškodovani 38-letnik je bil sprva v kritičnem stanju, vendar je sedaj zunaj življenjske nevarnosti.

Policija je hitro aretirala 25-letnega osumljenca sirskega državljanstva, proti kateremu je bil izdan nalog za prijetje. Na kraju zločina so preiskovalci zavarovali obsežne dokaze in pregledali videoposnetke, da bi razjasnili ozadje in okoliščine napada. Tiskovni predstavnik policije je poudaril, da preiskava še poteka.

Dogodek je med gledalci v navijaški coni povzročil paniko. Ena izmed prič je za BILD opisala prizor: “Ljudje so tekli proti izhodu, nekateri so padali in bili poteptani. Hvala bogu, da ni prišlo do resnejših poškodb.” Kljub strogim varnostnim ukrepom, kjer varnostniki obiskovalce pregledujejo, ni jasno, kako je nož uspel priti v navijaško cono. Organizator festivala, Andreas Kroll, je zagotovil, da bodo še naprej izvajali varnostne ukrepe v sodelovanju z oblastmi, medtem ko varnostno podjetje XXL zadeve ni komentiralo.

[Vir: Bild]; Portal24; Foto: Pexels