Stvari, ki jih morate narediti, ko bivate v hotelu

Bivanje v hotelu mora biti zabavno in sproščujoče doživetje. Čas je, da pobegnete in se oddaljite od obveznosti doma. Kljub temu, da je to čas za sprostitev in počitek, še vedno obstajajo koraki, ki jih morate narediti, da zagotovite vaše bivanje varno in prijetno.

Nič ni bolj motečega, kot težko pričakovan dopusta, a vas razočarajo takoj, ko se prijavite v hotelsko sobo. In čeprav lahko majhna napaka, kot je pomanjkanje šampona, povzroči nevšečnost, lahko nekatere stvari popolnoma pokvarijo vaše počitnice. Zato si vzemite čas in preverite svojo hotelsko sobo, da se prepričate, da je v redu. Da bi vam pomagali, smo našteli 7 stvari, ki jih morate storiti takoj, ko pridete v svojo sobo. Upoštevajte te nasvete in med bivanjem si lahko zagotovite brezskrbnost.

1. Preverite delovanje ključavnic

Najprej se prepričajte, da lahko zaklenete vrata in učinkovito zavarujete okna. Morale bi biti tudi temne zavese, ki jih lahko čez dan zagrnete, da skrijete vsebino in zasedenost. Če vas skrbi vlom, lahko vedno zahtevate sobo, ki ni v pritličju. Ne pozabite preveriti, ali lahko zlahka pridete v svojo sobo. Če imate več kot eno ključno kartico, preizkusite vsako, da se prepričate, da delujejo brezhibno. Nič ni hujšega kot prispeti pozno zvečer in se s težavo prebiti v svojo sobo.

2. Preverite posteljne stenice

Ne pustite, da vas grizejo stenice, ko ste na dopustu. Vedno preverite svojo posteljnino in se prepričajte, da ni teh neprijetnih škodljivcev, preden prespite. Posteljne stenice je mogoče enostavno prenašati na oblačilih, kar pomeni, da se lahko brez težav razširijo v hotelske sobe s prejšnjih potnikov. Bistveno je, da hotel obvestite o morebitni okužbi. Posteljne stenice so vidne, če pogledate dovolj natančno.

3. Poslušajte hrup

Medtem, ko smo vsi razburjeni in pogosto hrupni takoj, ko prispemo, si poskusite vzeti trenutek in prisluhniti hrupu iz okolice v svoji sobi. Če so stene posebej tanke in je sosedova televizija preglasna, lahko to pomeni, da bo kasneje težko spati ali se sprostiti. Vredno je preveriti tudi hrup naprav v vaši sobi. Če je klimatska naprava prehrupna ali je vodovodna napeljava še posebej glasna, lahko vaše bivanje postane neprijetno. Če vas skrbi hrup, vprašajte, ali lahko zaradi tega zamenjate sobo.  

4. Preverite ali telefon deluje

Telefon v vaši hotelski sobi se uporablja za več kot le za zgodnje bujenje – tam je tudi za nujne primere. Zato morate ob prihodu vedno preveriti, ali deluje. Pridobite neposredno številko recepcije in jo preizkusite, da se prepričate, da deluje. Poleg telefona si zapišite tudi podatke o naslovu hotela. To boste morali vedeti, če se obrnete na službo za nujno pomoč. Preverite, ali vaš telefon zajame dovolj signala za klicanje ljubljenih oseb. Wi-Fi mora biti zanesljiv in dosleden za video klice in za tiste, ki to potrebujejo.

5. Očistite površine, ki so zelo občutljive na dotik

Medtem, ko bodo čistilke opravile čiščenje med gosti, je težko verjeti, da je soba vsakič brezhibno zdrgnjena. Covid je še vedno prisoten in obstaja veliko virusov, ki lahko pokvarijo tudi vaše počitnice, zato se splača, da sami očistiti površine s pogostim dotikom. Z večnamenski razkužilni robčki obrišite predmete, kot so kljuke, daljinski upravljalniki in stikala za luči.

6. Uporabite sef

Če s seboj nosite dragocenosti, je veliko bolje, da jih shranite v sobnem sefu, kot pa, da jih skrijete v sami sobi. Seveda noben sef v hotelski sobi ni 100-odstotno varen. Tudi hotelsko osebje bo imelo dostop do njega, če izgubite kodo, ki ste jo nastavili. Iz tega razloga bi morda raje hranili predmete visoke vrednosti v glavnem hotelskem sefu (če ga ima), kjer lahko dobite potrdilo o tem, kar je bilo shranjeno

7. Poskrbite, da boste imeli vse, kar potrebujete

Preden se zgrudite na posteljo in se počutite kot doma, se prepričajte, da imate res vse, kar potrebujete. Preverite, ali imate v kopalnici vse potrebne toaletne potrebščine in pripomočke, vključno z gelom za tuširanje, šamponom in balzamom ter milom za roke. Tudi brisač naj bo dovolj za vso družino.

Celo majhne podrobnosti, kot je preverjanje delovanja daljinskega upravljalnika in nočnih luči, so pomembne. Nedelujoče stvari vam lahko pokvarijo udobje vašega bivanja.  

vir Foto: Pexels Portal24