Sum posilstva mladoletnice so obravnavali v azilnem domu na Viču. Primer so potrdili tudi na policiji. V Slovenski filantropiji opozarjajo na prepolne nastanitvene zmogljivosti. Ranljive skupine je v kaotičnih razmerah težje zaščititi.

Na policijski upravi Ljubljana so potrdili, da so v azilnem domu na Viču v Ljubljani obravnavali sum storitve kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost. Zoper neznanega storilca so konec junija podali tudi kazensko ovadbo.

V nevladni organizaciji Slovenska filantropija so s primerom seznanjeni. Franci Zlatar je pojasnil, da se v azilnem domu s takim dogodkom običajno ukvarja posebna skupina za prepoznavanje nasilja po spolu in spolnega nasilja: “Na podlagi nekih izkušenj iz preteklosti vemo, da se pogosto, ko se pojavi nasilje, pojavlja tudi težava, kako žrtev tega nasilja umakniti v varen prostor.”

Namestitvene zmogljivosti za prosilce za azil so prepolne. V azilnem domu na Viču je prostora za 230 ljudi. Trenutno je tam več kot 300 tujcev, ki čakajo na podajo prošnje in 90 prosilcev za azil. 

Direktorica Urada za oskrbo in integracijo migrantov Katarina Štrukelj povedala, da so, ko so prejeli prijavo, mladoletnico takoj umaknili iz azilnega doma.

Vir: MMC RTV Slovenija Foto: