Svet seniorjev Gibanja Svoboda sprejel program in izvolil predsednika

ByAna Koren

6. marca, 2024 ,
Foto: Gibanje svoboda

Svet seniorjev Gibanja Svoboda sprejel program in izvolil predsednika

V prostorih Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani je potekala konstitutivna seja Sveta Gibanja Svoboda Seniorji. Svet, sestavljen iz vodilnih članov, je sprejel obsežen program z osredotočenjem na prenovo pokojninskega sistema in novelizacijo Zakona o dolgotrajni oskrbi, kar je bilo izpostavljeno kot ključna prioriteta.

Mag. Dean Premik, poslanec Gibanja Svoboda in izvoljeni predsednik sveta, je ob tem poudaril pomen socialne države, ki temelji na močnem gospodarstvu in zagotavlja socialno varnost vsem prebivalcem. “Naš cilj so dostojne pokojnine in finančno vzdržen pokojninski ter invalidski sistem,” je dejal mag. Premik, ki je svojo politično pot posvetil prav tem vprašanjem.

Osebno se vselej zavzemam za socialno državo, ki bo s pomočjo močnega gospodarstva lahko poskrbela za socialno varnost vseh njenih prebivalcev. Dostojne pokojnine, finančno vzdržen pokojninski sistem in sistem invalidskega varstva so nujni cilji. To me je tudi spodbudilo, da sem se aktivno vključil v politiko, seveda politiko prihodnosti, reform, odprtosti in svobode, ki ima pogum in znanje za udejanjanje najbolj zahtevnih in ključnih korakov.

Mag. Dean Premik

Deset ključnih programskih točk za seniorje… več na Senior24

Foto: Gibanje Svoboda; Portal24