Svetovno prvenstvo: Luka Dončić na čelu slovenske košarkarske reprezentance

V Ljubljani poteka drugi cikel priprav moške članske košarkarske reprezentance Slovenije, ki se intenzivno pripravlja na letošnje svetovno prvenstvo v košarki. Tabor nekdanjih zlatih košarkarjev je obogaten s prisotnostjo zvezdnika Dallasa Mavericks, Luke Dončića, ter igralca Vlatka Čančarja. Mika Tobeyja pričakujejo v začetku avgusta.

Pred treningom v Stožicah je Luka Dončić nepričakovano srečal trenerja Teksašanov Jasona Kidda, kar je dodatno okrepilo vzdušje in motivacijo v ekipi. Na novinarski konferenci, ki je sledila, sta prvič nastopila tudi Čančar in Dončić. Zvezdnika sta poudarila svojo izjemno motivacijo za dosego najvišjih ciljev.

Ekipa je začela priprave z naporom, kar se je poznalo na tekmi proti Kitajski, vendar je bila pri vseh igralcih opazna velika želja in energija. Strokovni štab je v Ljubljani za igralce pripravil taktične domislice, ki bodo postopoma uvajane na treningih. Sledile bodo tudi kakovostne pripravljalne tekme, ki bodo dodatno preizkusile pripravljenost ekipe.

Svetovno prvenstvo v košarki bo potekalo med 25. avgustom in 10. septembrom na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. Slovenski izbranci, vodeni s selektorjem Aleksandrom Sekulićem, bodo imeli v sredo nov test pripravljenosti na razprodanih Stožicah. Takrat se bodo namreč pomerili z Grčijo.

Nadaljnje priprave bodo potekale intenzivno. Ekipa se bo pred odhodom v Tokio pomerila še s Črno goro v Stožicah, nato pa sodelovala na zvezdniškem turnirju v Malagi. Med praznovanjem 100. obletnice delovanja španske košarkarske zveze se bo Slovenija 11. avgusta pomerila z Španijo. Dan kasneje pa še z Združenimi državami Amerike. Priprave bodo zaključene 19. avgusta v Tokiu, kjer bo sledil še dvoboj proti Japonski.

Slovenska košarkarska reprezentanca je polna optimizma in samozavesti. Močno si namreč želi ponoviti pretekli uspeh ter navdušiti svoje navijače na prihajajočem svetovnem prvenstvu. Skupaj z novim kapetanom reprezentance, Luko Dončićem, so prepričani, da bodo kos vsem izzivom in stopili na najvišje stopničke svetovnega košarkarskega prizorišča.

vir Foto: KZS Twitter/X Portal24