Svinjska rebrca z jabolčno kremo ob solati iz koromača

ByAna Koren

12. februarja, 2023 , ,

Svinjska rebrca z jabolčno kremo ob solati iz koromača

Svinska rebrca lahko pripravimo na mnogo načinov. Lahko jih kuhamo v omakah, sušimo, dimimo, solimo in pečemo.  Dobra so tudi pečena na nizki temperaturi. Tako pride do sočnosti, fina maščoba pa tako še posebej pride do izraza. 

V kombinaciji s hrustljavo skorjico in uglajeno prilogo lahko meso s svinjskega trebuščka postane neprekosljivo gastronomsko doživetje na nedeljski dan.

Če vam je kosilo preskopo, si ob mesu, kremi in solati privoščite poljubno prilogo kot denimo pražen krompir ali dušen riž.

Za pripravo slastnega kosila boste potrebovali 2 uri in pol, a le zaradi počasne peke mesa. Iz navedenih količin sestavin dobite štiri obrokež

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 1 kg svinjskih rebrc
  • sol, po okusu
  • poper, po okusu
  • malo olja
  • 1 jabolko, olupljeno in narezano
  • 3 stroki česna
  • 1 čajna žlička naribanega hrena
  • 1 koromač
  • 1 pomaranča
  • olivno olje

Postopek priprave:

Svinjska rebrca naoljimo in posolimo. Postavite v pečico, ogreto na 200 stopinj, za približno 20 minut, da dobi lepo hrustljavo skorjico. Po tem zmanjšajte temperaturo pečice na 140 stopinj in pecite 60-90 minut.

Jabolko in česen položimo pod rebrca in vse skupaj pecite toliko časa, da se jabolko in česen navzameta okusa po pečeni svinjini ter se napijeta maščobe in sokov. 

Ko se jabolko in česen zmehčata ju preložite v globoko posodo, rahlo solite in dodajte žličko hrena. Vse skupaj s paličnim mešalnikom pretvorite v kremo.

Koromač drobno nasekljajte, začinite s soljo in poprom ter dodajte malo pomarančnega soka in olivnega olja. Vse skupaj dobro premešajte.

Na krožnik dajte jabolčno kremo, nanjo svinjino, na svinjino pa koromačevo solato.

Dober tek!

Foto: taste.com vir

Ne spreglejte…

Neustavljivo dober curry iz cvetače, krompirja in graha

Preprost a neustavljivo dober zelenjavni curry, ki ga lahko postrežete kot obilno prilogo ali kot glavno jed brez mesa. Za pripravo jedi boste potrebovali slabo uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke… več tukaj.