Tadej Pogačar tretjič zapored kraljuje v Lombardiji, Roglič tretji

Slovenski kolesarski fenomen, Tadej Pogačar, je ponovno osvojil eno najprestižnejših enodnevnih kolesarskih dirk, dirko po Lombardiji. Kapetan ekipe UAE Emirates je na tej zahtevni progi dokazal svojo dominanco in za seboj pustil konkurenco, med katero sta bila tudi Italijan Andrea Bagioli in Primož Roglič.

Pogačar je glavno prednost pridobil po napadu na spustu 30 km pred koncem in nato na zadnjem zahtevnem prelazu Ganda. Kljub težavam s krči v desni stegenski mišici je uspel ohraniti prednost in tretjič zapored stisnil roko ob prestižnem spomeniku Lombardije.

Andrea Bagioli je dirko končal z zaostankom 51 sekund, medtem ko je Primož Roglič z ekipe Jumbo-Visma zasedel tretje mesto. Za Rogličem je bil četrti Aleksandr Vlasov iz ekipe Bora-Hansgrohe. Med nastopajočimi je bil še en Slovenec, Jan Tratnik, ki je imel ključno vlogo pri lovljenju ubežnikov, a se na koncu ni uvrstil med vodilne.

V pogovoru po dirki je Pogačar delil svoje vtise: “Dobro poznam ta klanec in nisem odnehal vse do vrha. Tokrat sem razliko napravil kar na spustu s prelaza Ganda.” Kljub težavam s krči v nogah je ostal osredotočen in strateško izkoristil svoje močne točke. “Mislil sem, da je z mano konec, a prebil sem se skozi te težave,” je dodal Pogačar.

Z osvojitvijo tretje zaporedne zmage na dirki po Lombardiji se je Pogačar pridružil legendarnemu Italijanu Faustu Coppiju in Alfredu Bindiju kot eden izmed redkih kolesarjev, ki so to prestižno dirko osvojili trikrat zapored.

vir Foto: sta

Portal24