Tadej Pogačar v Pirenejih z impresivno predstavo vrnil udarec

V navdušujočem prikazu moči in odločnosti je Tadej Pogačar poskrbel za močan odgovor na drugi etapi v Pirenejih. V zadnjem vzponu na Cauterets je premagal Jonasa Vingegaarda za 24 sekund. Danec ima zdaj v skupnem seštevku pičlih 25 sekund prednosti pred slovenskim šampionom.

Na prvi gorski etapi v sredo se je dvakratni zmagovalec Tour de France trudil slediti Vingegaardovemu pospeševanju s turbopolnilnikom branilca naslova. Danski kolesar je začel solo napad na zadnjem vzponu in si do cilja zagotovil več kot minuto prednosti. Pogačar, ki je veljal za rahlega favorita, je po težkem dnevu zaostal na stavnicah.

Vendar se Pogačar ni hotel predati. Samo dan pozneje je pokazal drugo plat sebe in osvojil zmago v drugi pirenejski etapi. To je pomenilo njegovo deseto zmago na Tour de France.

V naporni šesti etapi je Pogačar zrežiral izjemno vrnitev. Ko je začel napad 2,8 kilometra pred ciljem, se je distanciral od tekmeca in se pognal proti črti ter premagal Vingegaarda za 24 sekund. Pogačar je tudi izničil prejšnji dan zaostanek, ki je znašal minuto in štiri sekunde. Kot rezultat, skupno vodstvo danskega kolesarja zdaj znaša le 25 sekund.

Hindley je izgubil rumeno majico in padel na tretje mesto.

Z Vingegaardovim vzponom je rumena majica zamenjala lastnika, saj je Jai Hindley omahnil 50 kilometrov pred ciljem današnje etape. Avstralski kolesar, ki je zmagal na lanskem Giru d’Italia, je končal na šestem mestu, zdaj pa zaseda tretje mesto v skupnem seštevku z zaostankom minute in 34 sekund.

vir Foto: Tour de Fance Twitter Portal24