Taylor Swift v enem dnevu prodala rekordno število vstopnic za koncert

ByAna Koren

20. marca, 2023

Taylor Swift v enem dnevu prodala rekordno število vstopnic za koncert

Odkar je bila Taylor Swift nazadnje na turneji, je minilo pet let in v tem času je pevka izdala štiri albume, med njimi tudi z Grammyjem nagrajeno Folklore.

Glede na to, da zaradi pandemije ni nastopila v živo, je njen prvi nastop, ki je potekal sinoči v okviru turneje Eras, med oboževalci sprejel z veliko nestrpnostjo in je trajal tri ure in petnajst minut.

Potekalo je v Glendaleu v Arizoni, ameriškem mestu, ki se je v čast koncerta Taylor Swift začasno preimenovalo v Swift City. Swift je izvedla 44 pesmi, novih in starejših. Na stadionu State Farm v Arizoni pa se je zbralo okoli 80.000 ljudi.

Prve kritike koncerta so izjemno dobre

Zvezdnica je obljubila, da bodo njeni nastopi nekakšno popotovanje skozi vsa njena glasbena obdobja. Zanimanje oboževalcev pa je tako veliko, da se je Ticketmasterju zaradi povpraševanja po vstopnicah v nekem trenutku sesul sistem.

Turneja je kljub težavam s sistemom podrla rekord v številu prodanih vstopnic za koncerte izvajalca v enem dnevu. Prodanih je bilo kar 2,4 milijona.

Prve kritike koncerta so izjemno dobre. Večina kritikov poudarja pevkin obsežen setlist.

“Kraljica popa je ponovno zavzela svoj prestol,” je zapisal Times. “Bila je nevarnost, da bi premetavanje med pesmimi iz 10 tako različnih albumov povzročilo negativen rezultat, a se je Swiftovi temu uspelo izogniti in je vse skupaj dobro povezala, čeprav je kar naprej menjavala oblačila in prizore v ozadju.”

Foto: Wikimedia Princesa.si