Te kuhinjske pripomočke morate zamenjati pogosteje

ByI.M.

11. januarja, 2024 ,

Te kuhinjske pripomočke morate zamenjati pogosteje

Veliko kuhinjskih pripomočkov se znajde v vsaki kuhinji. Za ohranjanje čiste in sanitarno varne kuhinje je ključnega pomena izvajanje rednih nalog čiščenja, razkuževanja in dezinfekcije. Kljub temu se lahko bakterije nepričakovano razmnožujejo na mestih, kjer si tega najmanj želimo. Razkrivamo pet kuhinjskih pripomočkov, ki jih morate zamenjati pogosteje, kot si morda mislite, da ohranite higieno v svoji kuhinji.

Gobice

Čeprav so gobice nepogrešljive pri čiščenju, so tudi idealno okolje za razvoj bakterij. Njihova porozna struktura in pogost stik s kontaminanti omogočajo razmnoževanje mikrobov. Priporočljivo je, da gobice zamenjate vsaka dva tedna, še bolje pa vsak teden, da preprečite širjenje bakterij po vaši kuhinji.

Deske za rezanje

Deske za rezanje so izpostavljene različnim živilom, od surovega mesa do zelenjave. Noži, ki jih uporabljate, na njih ustvarjajo zareze, kjer se lahko zadržujejo bakterije. Pravilo je, da deske za rezanje zamenjate vsaj enkrat letno, da ohranite higiensko okolje v kuhinji.

Posode za led

Če opazite nenavaden okus ledu, je morda čas za menjavo posod za led. Vonji in okusi se lahko prenesejo na led prek pladnjev v zamrzovalniku. Redna menjava posod za led bo ohranila svež okus vašega ledu, kar je še posebej pomembno, če ga uporabljate za pitje.

Leseni pribor

Leseni pripomočki, kot so žlice in kuhalnice, so bolj porozni od tistih iz drugih materialov. Če opazite razpoke ali zadrževanje močnih vonjav in madežev, jih zamenjajte, saj jih ni mogoče vedno popolnoma očistiti. To bo preprečilo morebitno širjenje bakterij in ohranilo higieno v vaši kuhinji.

Aparati za kavo

Čiščenje kavnih aparatov ni le priporočilo proizvajalca, ampak tudi ključno za ohranjanje kakovosti vaše kave. Kalcij, plesen in kvasovke lahko vplivajo na okus, zato redno čistite rezervoar za vodo in druge dele, ki jih morda pogosto zanemarjate. S tem boste ohranili svežino in kakovost svojega najljubšega napitka.

vir Foto: Pixabay Portal24