Te prehranjevalne navade podvojijo tveganje za aritmijo

Zdravniki  opozarjajo, da bi lahko dve prehranjevalni navadi skoraj dvakrat povečali tveganje za atrijsko fibrilacijo. Atrijska fibrilacija (AF) se pojavi, ko srčno črpanje nenadoma postane hitrejše ali neenakomerno, in je ena najpogostejših vrst aritmij.

Če ga zanemarimo ali ne zdravimo pravilno, so lahko posledice katastrofalne za srce in možgane. Možganska kap je eno najsmrtonosnejših stanj, povezanih z AF, vendar lahko simptomi poslabšajo kakovost življenja tudi kratkoročno. Da bi preprečili razvoj bolezni, strokovnjaki predlagajo, da se je najbolje izogibati dvema vrstama diet.

Raziskava je namreč pokazala, da sta navadi opuščanja zajtrka in poznega večernega prehranjevanja skoraj dvakrat povečali tveganje za atrijsko fibrilacijo, kar je neverjetno odkritje, pojasnjujejo zdravniki.

Podobno je raziskava, objavljena v reviji Future Cardiology leta 2022, tudi pokazala, da obstaja več drugih načinov, na katere preskakovanje zajtrka vpliva na srčni ritem. Nekateri strokovnjaki menijo, da lahko nizek krvni sladkor, ki je pogosta posledica izpuščanja obrokov, povzroči aritmijo.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Katera so živila, ki nam pomagajo da bomo produktivni in omogočajo uspešen začetek dneva?

Zagotovo ste že večkrat slišali, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva. To mnenje je včasih sporno, vendar ni dvoma, da je zajtrk poln superživil odličen način za začetek dneva. Zlasti če vsebuje živila bogata s hranili, ki vsebujejo vrsto vitaminov, mineralov in vlaknin.

Prvi obrok dneva nadomesti glukozo, ki smo jo porabili čez noč. Prispeva k dnevnim potrebam po kalorijah in hranilih. Lahko celo spodbuja boljše duševno in fizično zdravje… več tukaj.

By A.K.

Komentar: