Teden dni po prometni nesreči je igralka Anne Heche umrla

ByA.K.

13. avgusta, 2022 ,

53-letna zvezdnica filmov Donnie Brasco, Catfight in remake Psiha se po prometni nesreči 5. avgusta ni več zbudila.

Ameriška igralka Anne Heche je umrla teden dni po tem, ko se je hudo poškodovala v prometni nesreči. Novico je za ameriški spletni medij TMZ potrdil predstavnik njene družine, ki je v izjavi dejal: »Izgubili smo svetlo luč, prijazno in nadvse veselo dušo, ljubečo mamo in zvesto prijateljico.

»Anne bomo zelo pogrešali. A zaradi svojih čudovitih sinov, svojega ikoničnega dela in svojega strastnega zagovorništva živi naprej. Njen pogum, da je vedno stala za svojo resnico, širila svoje sporočilo ljubezni in sprejemanja, bo imela še naprej trajen vpliv.«

Predstavniki 53-letne Heche so v petek popoldne potrdili , da je “možgansko mrtva”, kar je po kalifornijski zakonodaji definicija smrti. Včeraj pa so objavili, da bodo Heche odklopili iz aparata za vzdrževanje življenja. Razume se, da se je njen srčni utrip vzdrževal, če bi lahko prišlo do ustreznega darovanja organov.

V petek zvečer je Annieji najstarejši sin, 20-letni Homer dal izjavo za medije v svojem imenu in v imenu svojega polbrata, 13-letnega Atlasa.

“Z bratom Atlasom in jaz sva izgubila mamo. Po šestih dneh skoraj neverjetnih čustvenih nihanj me je zajela globoka žalost brez besed. Upam, da je moja mama brez bolečin in začenja raziskovati tisto, kar si rad predstavljam kot njeno večno svobodo. V teh šestih dneh mi je na tisoče prijateljev, družine in oboževalcev razkrilo svoja srca. Hvaležen sem za njuno ljubezen, tako kot za podporo očeta, Coleyja in mačehe Alexi, ki sta v tem času še vedno moja skala. Počivaj v miru, mama, rad te imam,” je Homer Heche povedal za People.

Nesreča

Mnogi so upali, da si bo Annie, potem ko je igralčev publicist poročal, da je v “stabilnem” stanju opomogla. Annie je namreč 5. avgusta z avtomobilom trčila v hišo v Los Angelesu. Gasilci so povedali, da se je pogovarjala z njimi, ko so jo rezali iz razbitin in odpeljali v bolnišnico.

Anne je kmalu zatem izgubila zavest. 8. avgusta so predstavniki objavili obvestilo, da je Heche v “resnem kritičnem stanju” in da je padla v komo. V petek je njena družina v izjavi dejala, da ni pričakovati, da bo preživela in da jo vzdržujejo na aparatih za vzdrževanje življenja, da bi ugotovili, ali je mogoče njene organe darovati.

Kariera

Anne Heche je bila igralec ostre inteligence. Zaslovela je v zgodnjih devetdesetih, ko je igrala dvojčka v seriji Another World in s filmskimi vlogami, med drugim kot sestra Catherine Keener v debitantskem celovečercu Nicole Holofcener Walking and Talking. Njena prva večja vloga je bila dekle Johnnyja Deppa v gangsterski drami Donnie Brasco (1997). Istega leta je bila izbrana za druge znane filme: politična satira Wag the Dog, film katastrofe Volcano in slasher klasika I Know What You Did Last Summer.

Anne Heche  je imela odmevno razmerje z Ellen DeGeneres.

Leta 1998 je zaigrala v vlogi Marion Crane v revizionističnem remakeu Hitchcockovega Psiha Gusa van Santa. V naslednjem desetletju je v povprečju posnela film na leto in izbirala ustvarjalno ambiciozne projekte za usklajevanje s starševskimi obveznostmi.

Igrala je sestro Nicole Kidman v psihološki drami Jonathana Glazerja Birth in dekle Ashtona Kutcherja v prevarantski komediji Spread. Leta 2011 je nastopila v zmagoviti indie komediji Cedar Rapids in soigrala z bivšo ženo pokvarjenega policaja Woodyja Harrelsona v Rampartu.

Nedavne ključne filmske vloge vključujejo mamo serijskega morilca Jeffreyja Dahmerja v biografskem filmu iz leta 2017 in vlogo razjarjene umetnice ob Sandri Oh v hvaljeni črni komediji Catfight iz leta 2016. Bila je tudi tekmovalka v sezoni 2020 ameriškega šova Zvezde plešejo.

Življenje

Leta 2001 je Heche objavila spomine Call Me Crazy, v katerih je podrobno opisala njeno burno odraščanje kot najmlajše od petih otrok v družini, ki se je v njenem otroštvu 11-krat selila.

Ko je bila Heche stara 13 let, je njen oče umrl zaradi aidsa. Povedala je, da se je okužil z istospolnimi partnerji. Heche je tudi trdila, da jo je njen oče v otroštvu večkrat posilil, zaradi česar je v mladosti zbolela za genitalnim herpesom. Drugi člani njene družine so trditvi oporekali. Tri mesece po očetovi smrti je Annejin brat Nathan umrl v prometni nesreči. Anne je trdila, da je bil samomor. Heche se je kmalu zatem odtujila od svoje matere.

Po poročilih se je leta 2000 Heche odpeljala v puščavo in se potem do neke hiše odpravila peš. Tam je prosila, če se lahko stušira, nato pa se je usedla v dnevno sobo in gledala film.

Lastnik hiše je poklical lokalnega šerifa, potem ko Annie ni pokazala nobenega znaka, da bi odšla. Igralko so za kratek čas sprejeli na psihiatrijo, priznala je da je vzela ekstazy. V svoji knjigi Heche pravi, da je bila prvih 31 let svojega življenja “nora” zaradi zlorabe, ki jo je, kot je dejala, utrpela s strani očeta.

Ob promociji spominov je Heche povedala, da se je v preteklosti zaradi varnosti umaknila v svoj alter ego: Kristusovo polsestro, ki je imela stik z nezemeljskimi oblikami življenja.

Leta 2001 se je Anne poročila s snemalcem Colemanom Laffoonom, s katerim je imela sina Homerja. Zakon se je končal z ločitvijo. Leta 2009 je Anne rodila še enega sina, Atlas. Njegov oče je James Tupper, njen soigralec iz filma Men in Trees.

Foto: Gettyimages