Najvišje uvrščena ruska teniška igralka je med intervjujem, ko je govorila o naraščajočem homofobnem odnosu v Rusiji razkrila, da je homoseksualka.

Daria Kasatkina, trenutno 12. na svetovni teniški lestvici, je ruskemu blogerju povedala, da je v razmerju z umetnostno drsalko Natalijo Zabiiako. Po intervjuju je Kasatkina  na Twitterju delila njune skupne fotografije.

Kasatkina je, ko je govorila o razmerah v Rusiji dejala, da svojega dekleta v domovini nikoli ne bo mogla držati za roko.

“Ta ideja, da bi nekdo želel biti gej ali to postati, je smešna. Mislim, da na tem svetu ni nič lažjega kot biti heteroseksualec. Resno, če obstaja izbira, se nihče ne bi odločil biti gej. Zakaj bi si otežili življenje, še posebej v Rusiji? Kaj je smisel?”

Daria Kasatkina

Čeprav so bile istospolne zveze v Rusiji dekriminalizirane leta 1993, so se razmere v zadnjih letih spremenile. Leta 2013 je država sprejela zakon o “gejevski propagandi”, ki je bil uporabljen za ciljanje na skupnost LGBTQ.  

ILGA-Europe, organizacija, ki si prizadeva za pravice LGBTQ v Evropi, Rusijo uvršča med najslabše države v Evropi kar se tiče LGBTQ skupnosti.

“Živeti v omari je nemogoče. Pretežko je, nesmiselno je. Živeti v miru s seboj je edina stvar, ki šteje.”

Daria Kasatkina


Za outiranje se odloča vse več športnikov sveta. Na lanskih olimpijskih igrah v Tokiu je sodelovalo več LGBTQ športnikov. Bilo jih je okoli 186, to je več kot na vseh prejšnjih igrah.

Ne zamudite:

Najboljše pričeske za jesen in zimo 2022/2023… več tukaj.

Foto: Daria Kasatkina Twtter

By A.K.

Komentar: