Tesla v prodaji prednjači pred BMW-jem in Mercedesom

ByA.K.

16. januarja, 2023 , ,

Tesla v prodaji prednjači pred BMW-jem in Mercedesom

Tesla v prodaji prednjači pred BMW-jem in Mercedesom, BMW tako že četrto leto zapored ni uspel ponoviti uspeha. V Ameriki se na lestvici najbolje prodajanih luksuznih znamk praviloma izmenjujejo nemške premium znamke, največkrat BMW in Mercedes, pridružuje pa se jim še Lexus. Vsi drugi so daleč zadaj. In tako je bilo do prihoda Tesle, ki je temeljito spremenil razmerja moči. 

Ne samo, da je Tesla najbolje prodajana luksuzna znamka v ZDA, ima tudi veliko boljšo prodajo kot drugouvrščeni BMW. In to v letu, ki je zaznamovalo nadaljnje težave v dobavni verigi, 60-odstotni padec delnic Tesle in splošno stagnacijo trga novih avtomobilov. 

V takšnem vzdušju je Tesla v Ameriki prodala 491.000 avtomobilov, medtem ko je BMW dosegel drugo mesto s 332.388 prodanimi primerki. Na tretjem mestu je Mercedes z 286.764 prodanimi primerki, sledi mu Lexus z 285.704 prodanimi primerki. Z občutno manjšo prodajo sledijo Audi, Cadillac, Acura in Volvo. 

“Ne le, da kupci želijo električna vozila, ampak je tisti, ki prodaja samo električna vozila, zdaj vodilni v prodaji. Če želite biti na vrhu luksuznega segmenta, morate premagati Teslo, in to morate storiti z električnimi vozili,” je Tyson Jominy povedal za Automotive News. “

To je prvič v 25 letih, da je najbolje prodajana luksuzna znamka na trgu novih avtomobilov v Ameriki domači proizvajalec. Omenimo še, kako je Tesla leto 2022 zaključila z več kot milijonom dobavljenih avtomobilov.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Električni Rivian je peklensko hiter, je hitrejši od Aston Martina in Porscheja?

Električni Rivian je peklensko hiter, je hitrejši od Aston Martina in Porscheja? Ogromen električni SUV v dirki pospeševanja pa tekmecem ne pušča veliko prostora… več tukaj.