Tesla znatno znižala ceno samovozeče programske opreme

Foto: Pixabay

Tesla znatno znižala ceno samovozeče programske opreme

Tesla Inc., vodilni proizvajalec električnih avtomobilov, je znatno znižal ceno svoje programske opreme za popolnoma samostojno vožnjo (FSD), ki zdaj stane 8.000 USD, prej pa je bila 12.000 USD. To znižanje je del širšega prizadevanja podjetja, da bi okrepilo svojo ponudbo na področju avtonomnih tehnologij, je pojasnil izvršni direktor Elon Musk.

Musk, ki dolgoročno vidi tehnologijo samostojne vožnje kot ključni vir prihodka, je napovedal, da bo Tesla svoje storitve robotaxi predstavila 8. avgusta, kar je nov korak k realizaciji Muskovih ambicij na področju samovozečih vozil. To razkritje sledi poročilu agencije Reuters, da se je Tesla odločila prenehati razvoj cenejšega modela za množični trg v korist fokusa na robotaxije.

Stranke lahko funkcijo FSD zdaj kupijo za enkratno plačilo 8.000 USD ali se odločijo za mesečno naročnino, ki znaša 99 USD, prejšnja cena naročnine pa je bila 199 USD. Tesla je hkrati ponudila enomesečno brezplačno naročnino na to programsko opremo za vse svoje stranke.

Poleg tega je Tesla znižala cene svojih vozil na ključnih trgih, vključno s skoraj 2.000 USD popusta na svoje modele na Kitajskem, kot odziv na padajoče prodajne številke in vse ostrejšo cenovno konkurenco na trgu električnih vozil. Ta strateška poteza kaže na prilagodljiv pristop podjetja k trenutnim tržnim razmeram, ki vključujejo intenziviran regulativni in pravni nadzor nad tehnologijo samostojne vožnje.

[Vir: Reuters]; Portal24; Foto: Pixabay