Testenine s špinačno omako. Špinača velja za pravo zakladnico antioksidantov. Zaradi nizke energijske vrednost priljubljeno dietno živilo.

Z obrokom špinače boste zaužili veliko hranil in vlaknin, ki pomagajo prebavi. Tokrat je špinača vkomponirana v lahkotno, omako, ki bo obogatila vse vrste testenine.

Testenine skuhajte v osoljeni vodi. Med tem, ko čakate, da voda za testenine zavre v srednji veliki ponvi na olivnem olju prepražite česen. A samo na kratko, da zadiši. Česnu naj se pridružijo oprani špinačni listi. Posolite, pomešajte in počakajte, da se primerno omehčajo. Ko so špinačni listi pripravljeni jim dodajte malo kremnega sira ali smetane (sladke ali za kuhanje) in naribanega svežega parmezana. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo v okusno omako. Omako lahko po želji tudi popoprate ali ji dodate limonin sok. 

Vir: Okusno.je

Foto: Adobe Stock