Testenine s tuno, češnjevimi paradižniki, kaprami in obilo sira

ByAna Koren

3. oktobra, 2022
Testenine s tuno, češnjevimi paradižniki, kaprami in obilo sira

Ta različica testenin s tuno je nekoliko bolj sofisticirana a še vedno zelo enostavna za pripravo, saj vse naredimo v enem loncu. Čas, ki ga boste potrebovali za pripravo je okoli 40 minut, iz navedenih količin boste dobili štiri slastne obroke.

Sestavine, ki jih potrebujete:

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 glavica drobno sesekljane čebule
  • 500 g razpolovljenih češnjevih paradižnikov
  • 400 g testenin po izbiri
  • 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
  • 2 pločevinki odcejene tune v kosih
  • 3 žlice mascarponeja
  • 30 g naribanega parmezana
  • 2 žlici kaper
  • naribana lupinica polovice limone
  • sol in poper po okusu
Postopek priprave

V ponvi na srednje nizki temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in ščepec soli ter rahlo pražite približno 7 minut oziroma dokler čebula ne postane mehka in prozorna.

V lonec dodajte ¾ razpolovljenih češnjevih paradižnikov, testenine in zelenjavno jušno osnovo ter zavrite. Nato zmanjšajte ogenj na srednje nizko in med občasnim mešanjem odkrito kuhajte 15 minut. Paradižnik naj razpade, testenine naj bodo kuhane na ugriz ali, kot bi rekli Italijani – al dente.

Dodajte preostale paradižnike in brez pokrova kuhajte na srednje močnem ognju 5 minut oziroma dokler tekočina ne izhlapi.

Nežno vmešajte koščke tune, mascarpone, parmezan, kapre, limonino lupinico in peteršilj ter sol in mleti črni poper. Ponev pokrijte, odstranite z ognja in pustite počivati 5 minut, preden postrežete.

Dober tek!

Foto: iStock