V  hipu narejena omaka iz avokada in svežih zelišč, ki se združi z vročimi testeninami. Perfekcija okusov. Jed ne vsebuje mlečnih izdelkov in jajc zato je primerna tudi za vegane.

Kaj boste potrebovali:
  • 200 testenin (za veganski recept naj ne vsebujejo jajc)
  • 1 velik zrel avokado (ali dva manjša)
  • 80 g sveže bazilike
  • 1/4 šopka svežega koriandra (ali peteršilja)
  • 2-3 stroki česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 limona (sok in drobno naribana lupinica)
  • 40 g jedilnega kvasa
  • 60 ml zelenjavne jušne osnove
  • 0,25 žličke čilijevih kosmičev
  • sol po okusu

Navodilo za pripravo najdete tukaj.

Če vam pesto iz avokada ni po volji si morda za kosilo privoščite rahle in mehke bučkine palačinke, ki se vam bodo v ustih kar stopile. S paradižnikom in mocarelo predstavljajo so popoln poletni obrok. Privoščimo si jih lahko za kosilo ali večerjo. Palačinkam se odlično poda skutin nadev z zelišči… več tukaj.

Foto in vir: Okusno.je