V hipu narejena omaka iz avokada in svežih zelišč, ki se združi z vročimi testeninami. Perfekcija okusov. Jed ne vsebuje mlečnih izdelkov in jajc zato je primerna tudi za vegane.
Kaj boste potrebovali:
- 200 testenin (za veganski recept naj ne vsebujejo jajc)
- 1 velik zrel avokado (ali dva manjša)
- 80 g sveže bazilike
- 1/4 šopka svežega koriandra (ali peteršilja)
- 2-3 stroki česna
- 2 žlici olivnega olja
- 1 limona (sok in drobno naribana lupinica)
- 40 g jedilnega kvasa
- 60 ml zelenjavne jušne osnove
- 0,25 žličke čilijevih kosmičev
- sol po okusu
Navodilo za pripravo najdete tukaj.
Če vam pesto iz avokada ni po volji si morda za kosilo privoščite rahle in mehke bučkine palačinke, ki se vam bodo v ustih kar stopile. S paradižnikom in mocarelo predstavljajo so popoln poletni obrok. Privoščimo si jih lahko za kosilo ali večerjo. Palačinkam se odlično poda skutin nadev z zelišči… več tukaj.
Foto in vir: Okusno.je