Testenine z limono in piščancem

ByAna Koren

29. avgusta, 2022
Testenine z limono in piščancem

Testenine malce drugače. Tokrat jih pripravite s Pecorino Romano sirom in parmezanom, ki sicer preprosto jed lepo dvigneta. Limona in drobno sesekljan peteršilj pa jedi data še zadnjo piko na i. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli 20 minut, iz navedenih sestavin pa boste pripravili štiri obroke.

Kaj potrebujete:

  • paket testenin linguini
  • skodelica zamrznjenega graha
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici olivnega olja
  • 150 g narezanih gob (šampinjoni)
  • 1 čebula
  • 500 g  piščančjih prsi brez kože in kosti
  • sol in mleti črni poper po okusu
  • pol zavitka manj mastnega kremnega sira (Philadelphia)
  • sok polovice limonine soka
  • 2 žlički limonine lupinice
  • pol skodelice naribanega parmezana
  • četrt skodelice naribanega sira Pecorino Romano
  • četrt skodelice sesekljanega peteršilja

Navodila za pripravo

Velik lonec rahlo osoljene vode zavremo. Linguine pri vretju kuhajte, dokler niso mehki, a čvrsti na ugriz, približno 11 minut, zadnji 2 minutah kuhanja dodajte zamrznjen grah. Odcedite testenine in grah ter prihranite 1 skodelico tekočine za kuhanje.

Medtem ko se testenine kuhajo, v veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte maslo in olivno olje. Dodajte gobe in čebulo; pražite dokler gobe ne porjavijo. To je od 5 do 7 minut.

Piščančje meso začinite s soljo in poprom.  Gobe in čebulo umaknite iz ponve in vanjo dajte meso ter ga na srednje močnem ognju pražite, da lepo karamelizira. Dodajte gobe in čebulo nazaj v ponev. Dodajte kremni sir, limonin sok in limonino lupinico; mešajte, dokler se kremni sir ne stopi. Umaknite z ognja.

V omako dodajte še parmezan in Pecorino Romano, nato peteršilj. Premešajte s testeninami in grahom po potrebi dodajte nekaj vode v kateri ste kuhali testenine.

Foto: Fabeveryday