Tether presegel 100 milijard dolarjev v izdanih stabilnih kovancih

Foto: Freepik

Tether presegel 100 milijard dolarjev v izdanih stabilnih kovancih

Kripto podjetje Tether je v ponedeljek objavilo, da je število stabilnih kovancev, vezanih na dolar in jih izda podjetje, preseglo 100 milijard dolarjev. Mejnik priča o naraščajoči priljubljenosti Tetherja (USDT) kot ključnega instrumenta v ekosistemu kriptovalut, ki omogoča trgovcem in vlagateljem premikanje sredstev brez izpostavljenosti volatilnosti, ki je značilna za druge kriptovalute, kot sta bitcoin in ether.

Tether je zasnovan tako, da ohranja konstantno vrednost enega ameriškega dolarja (1 USD), s čimer zagotavlja stabilno alternativo v nenehno spreminjajočem se svetu kriptovalut. Družba trdi, da vzdržuje svojo vezanost na dolar z ustrezno količino rezerv v dolarjih, kar zagotavlja enakovrednost izdanih kripto žetonov.

Povečano povpraševanje

Zanimivo je, da se je omenjena kriptovaluta, kljub svoji vezavi na dolar, v zadnjem času trgoval za malenkost več, dosegel cene do 1,0020 dolarja. To odraža povečano povpraševanje med vlagatelji, ki uporabljajo Tether kot sredstvo za pretvorbo fiat valut v kriptovalute, zlasti v obdobjih naraščajočih cen bitcoinov. Justin D’Anethan, vodja azijsko-pacifiškega poslovnega razvoja pri Keyrock, opaža, da so trgovci bili pripravljeni plačati premijo za Tether, da bi hitreje izvedli svoje naročila.

Kljub dolgotrajni skepsi in zaskrbljenosti glede transparentnosti svojih rezerv, je Tether uspel ohraniti svojo pomembnost v svetu kriptovalut, še posebej kot denarna enota za večino parov kriptovalut. “Ironično je, da je bil Tether vedno predmet FUD-a (strah, negotovost in dvom) zaradi svoje zadržanosti pri razkrivanju rezerv,” pravi D’Anethan. Poudaril je, da je podjetje preživelo več obdobij volatilnosti od leta 2017 naprej.

V luči naraščajočega nadzora regulatorjev, Tether zagotavlja četrtletna poročila o svojih rezervah, kot del poravnave z uradom državnega tožilca v New Yorku iz leta 2021. Zadnje poročilo razkriva, da Tetherjeve rezerve vključujejo 63 milijard dolarjev ameriških državnih obveznic, 3,5 milijarde dolarjev plemenitih kovin, 2,8 milijarde dolarjev bitcoinov, 3,8 milijarde dolarjev v “drugih naložbah” in 4,8 milijarde dolarjev v “zavarovanih posojilih”.

[Vir: Reuters]; Foto: Freepik; Portal24