Težko pričakovane nove igre v februarju 2024

ByB.O.

3. februarja, 2024
Foto: Freepik

Težko pričakovane nove igre v februarju 2024

Izdaje novih iger se na začetku novega leta običajno upočasnijo. Februar 2024 pa se bo začel vznemirljivo, saj bodo izšli novi deli več priljubljenih igralnih franšiz na platformah, kot so PS5, Nintendo Switch, Xbox Series X in PC.

Ta mesec izstopa igra “Final Fantasy VII Rebirth”. Gre za drugo poglavje projekta Final Fantasy VII Remake, ki v primerjavi s predhodnikom ponuja večjo in bolj poglobljeno izkušnjo. Igralci se bodo ponovno pridružili Cloudu in njegovim spremljevalcem na epski pustolovščini. Druga omembe vredna predelava je “Persona 3 Reload”, ki je obsežna posodobitev tretjega glavnega dela serije iger, ki se splazi po ječah, in bo izšla 2. februarja.

Ti naslovi pa so šele začetek. Februarja bo izšlo še nekaj drugih zanimivih iger, med njimi “Suicide Squad: Vrhunski napadalci: “Kill the Justice League”, “Helldivers 2” in dolgo pričakovani simulator piratov, “Skull and Bones”. Brez nadaljnjega se poglobimo v najpomembnejše igre, ki bodo izšle ta mesec.

Suicide Squad: (2. februar)

Platforme: PS5, Xbox Series X/S

Britanski razvijalec Rocksteady Studios, znan po franšizi Batman Arkham, je po skoraj desetih letih od zadnjega izida pripravljen izdati igro “Suicide Squad: “Suiddami”: ubijte Ligo pravičnosti. Ta igra, postavljena v isto vesolje kot serija Arkham, igralcem omogoča, da stopijo v čevlje članov naslovne antiherojske ekipe. Igralci lahko izbirajo med štirimi igralnimi liki, ki so zadolženi za reševanje sveta po tem, ko je zlobni Brainiac opral možgane supersposobni Ligi pravice: Harley Quinn, kapitan Boomerang, Deadshot in King Shark.

Odprti svet Metropolisa je poln nalog in dejavnosti, vrnitev Riddlerjevih izzivov pa obljublja, da bo igralec uporabil tako razum kot tudi pamet. Čeprav je igra sprožila nekaj polemik zaradi pristopa “live service”, še vedno obljublja filmsko pripovedovanje zgodbe in dobro izdelane like, po katerih slovi Rocksteady. Ne zavračajte je takoj; morda bo nepričakovana uspešnica tega meseca.

Persona 3 Reload (2. februar)

Platforme: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Igra “Persona 3” ima legendarni status v igralništvu, saj je bila katalizator uspeha franšize Persona. Medtem ko je izvirna igra lani dobila prenosnik z imenom “P3 Portable”, je igra “Persona 3 Reload” pripravljena ponuditi dokončen način doživljanja te kultne RPG-igre. Ta predelava zvesto ohranja očarljivo zgodbo in priljubljene like, hkrati pa vizualno podobo prilagaja sodobnim standardom. Poleg tega vključuje izboljšave kakovosti življenja, ki smo jih videli v uspešnici “Persona 5 Royal”. Predvsem so dialogi, ki so bili prej le besedilni, zdaj v celoti naglašeni, posneta pa je bila tudi nova glasba.

Za novince v seriji Persona so te igre mešanica družabne simulacije in elementov plazenja po ječah. Podnevi živite življenje tipičnega študenta na otoku Port Island, obiskujete pouk in gradite odnose s prijatelji. Ponoči raziskujete skrivnostni Tartarus, stolp, v katerem so temne sence.

“Persona 3 Reload” obljublja obilo vsebine, saj so igre Persona znane po veliki dolžini.

Helldivers 2 (8. februar)

Leta 2015 je bila igra Helldivers premierno izdana za PS4 in PC. Zaradi vrhunskega streljanja od zgoraj navzdol si je prislužila kultno priznanje. Pohvaljena je bila predvsem njena značilna večigralska zmeda. Po dolgem čakanju ta mesec končno prihaja igra Helldivers 2, ki obljublja znatno nadgradnjo produkcijskih vrednosti.

Najpomembnejša sprememba v tem nadaljevanju je prehod iz perspektive od zgoraj navzdol v tretjeosebni pogled. Vendar pa jedro igranja ostaja zvesto. Igralci še naprej igrajo vlogo vojakov enote Helldivers Corps. Opravljajo medgalaktične misije. Njihov cilj je zaščititi Zemljane pred valovi mutiranih bitij.

V igri Helldivers je velik poudarek na sodelovalnem igranju z značilnim preobratom – prijateljski ogenj je privzeto omogočen. Napačno nameščena granata lahko na koncu namesto načrtovane tarče uniči vašega zaveznika, kar vodi do komičnih trenutkov, ko lahko vaša enota postane bolj ovira kot pomoč. Igra ta humor še okrepi s svojim nespoštljivim tonom, saj liki ob vsaki priložnosti izrekajo šaljive enovrstičnice.

Tomb Raider I-III Remastered (14. februar)

Platforma: PS4, PS5, Xbox One in Xbox Series X/S.

Izvirna trilogija Tomb Raider je med letoma 1996 in 1998 pustila neizbrisen pečat v igralni industriji in Laro Croft katapultirala v status domačega imena.

Ta prenovljeni paket, ki bo izšel 14. februarja, je namenjen novim igralcem. Ponovno predstavlja prve tri izdaje igre Tomb Raider. Poleg tega vključuje sodobne funkcije. Pomembno je poudariti, da so te igre remasterizirane in ne v celoti predelane. Čeprav lahko pričakujete vizualne izboljšave, zlasti pri modelih likov in živali, igre še vedno ohranjajo svoj prvotni videz, ki tudi s svežim premazom kaže svojo starost.

Vendar pa Tomb Raider I-III Remastered ponuja pristno igralno izkušnjo, saj zgladi nekatere grobe robove in hkrati ohrani izvirno bistvo iger. Za puriste je na voljo možnost, da onemogočite nekatere nove funkcije in nemoteno preklapljate med novo in izvirno grafiko.

Mario proti Donkey Kongu (16. februar)

Platforma: Nintendo Switch

Klasična igra Mario vs. Donkey Kong je leta 2004 debitirala na konzoli Game Boy Advance. Zdaj, po dveh desetletjih, je ta ugankarska ploščad osvežena za Nintendo Switch.

V tej igri se igralci vživijo v znamenitega mustastega vodovodarja. V tovarni igrač se loti naloge. Njegov cilj je pridobiti ukradene figurice Mini-Mario, čeprav je zaplet nekoliko nenavaden. Na voljo so vam vse Marijeve tradicionalne poteze, kot so tek, skakanje in topotanje po zadnjici. Na različnih stopnjah s stranskim vrtenjem boste naleteli na ovire, kot so tekoči trakovi, bodičaste jame in barvita stikala, če jih omenimo le nekaj.

Čeprav ta predelava za Switch ni povsem nova igra, je dobrodošla vrnitev za ljubitelje te kultne franšize, ki je skoraj desetletje mirovala.

Skull and Bones (16. februar)

Platforma: PC, PS5, Xbox Series X/S

Predstavitev igre Skull and Bones ta mesec se zdi skoraj nadrealistična. Igra je bila napovedana že na sejmu E3 2017, njena burna razvojna zgodovina pa je bila dobro dokumentirana. Po letih pričakovanja in več govoricah o notranjih prenovah je Ubisofteva piratska igra končno pripravljena na izplutje.

V igri Skull and Bones, ki so jo navdihnile pomorske bitke iz igre Assassin’s Creed IV, vas čakajo vznemirljive eskapade. V vlogi poveljnika piratskega plovila plujete po zahrbtnih vodah. Pri tem iščete zaklad in premagujete konkurenčne ladje. Skull and Bones se dogaja v zlati dobi piratstva in obljublja vrhunsko izkušnjo na odprtem morju.

Po zahrbtnih vodah ne boste pluli sami; v načinu popolnega sodelovanja lahko sestavite posadko in se skupaj podate na pustolovščine iskanja zakladov. Najbolj pogumne duše čakajo epske bitke ladja proti ladji v spornih vodah.

Final Fantasy VII Rebirth (29. februar)

Platforma: PS5

Final Fantasy VII Rebirth ni le izjemna igra meseca, temveč je pripravljena na eno najpomembnejših predstavitev v celotnem letu. Rebirth, nadaljevanje igre Final Fantasy VII Remake, se razlikuje od igre Midgar. Predstavlja obsežen odprt svet. Igralci uživajo v filmski pripovedi z znanimi liki.

V Rebirthu se igralci ponovno znajdejo v vlogi plačanca Clouda Strifea, ki ga spremlja prijetna druščina zaveznikov, med katerimi so Tifa Lockhart, Barret Wallace in Aerith Gainsborough. Začetno poglavje igre Final Fantasy Remake je bilo izrazito linearno. Vendar je razvijalec Square Enix zagotovil, da bo Rebirth predstavljal obsežen zemljevid. Poleg tega bo ponujal več zanimivih stranskih vsebin.

Final Fantasy VII Rebirth obljublja tudi subtilne, a vplivne izboljšave dobro sprejetega bojnega sistema v realnem času. Napovedniki pred izidom so oboževalce navdušili s pogledi na epske bitke s šefi. Odštevanje do doživetja Final Fantasy VII Rebirth se je že začelo.

Vir; Foto: Freepik; Portal24