The Story of OneTaste, nov dokumentarec na Netflixu

ByAna Koren

6. novembra, 2022
The Story of OneTaste, nov dokumentarec na Netflixu

The Story of OneTaste, je novi Netflixov dokumentarni film, ki vsebuje še nikoli videne posnetke in intervjuje, ki so organizacijo pripeljali v središče pozornosti, ter podrobnosti preiskave FBI o domnevni trgovini z ljudmi, prostituciji in kršitvah delavskih pravic.

“Zaposleni so delali zastonj, prisiljeni v seks s strankami”

OneTaste, ki sta ga ustanovila Nicole Daedone in njen partner Robert Kandell, se je začel kot center dobrega počutja v Silicijevi dolini, ki so ga promovirale znane osebnosti, med njimi ameriška igralka Gwyneth Paltrow in televizijska zvezda Khloé Kardashian.

Z leti se je počasi preobrazila v nekaj grozljivega in začele so se obtožbe, da je služila kot “seks kult”. Čeprav je Daedone leta 2017 odstopil z mesta izvršnega direktorja, se njena knjiga Slow Sex še vedno prodaja.

Bloomberg Businessweek je leta 2018 poročal, da so nekateri člani razkrili, kako je “podjetje uporabljalo spogledovanje in seks, da bi privabilo čustveno občutljive ljudi.”

Zapisali so: “Zaposlene so učili, da morajo delati zastonj ali zelo poceni, da bi pokazali predanost. Poleg tega so vodje zaposlenim pogosto naročili, naj vadijo seks ali orgazmično meditacijo drug z drugim ali s strankami.”

“Od utopije do pekla”

Ura in pol dolg dokumentarec vsebuje intervjuje z poročevalko Bloomberg Businessweeka Ellen Huet, nekdanjimi člani OneTaste, nekdanjimi zaposlenimi, ki so izvajali orgazmično meditacijo na ženskah, in bivšim možem Nicole Daedone.

Eden od nekdanjih članov je dejal, da je organizacija med njegovim časom “šla iz utopije v pekel”.

Mnogi so se pridružili skupini, da bi poskušali doseči spolni užitek, ki ga še nikoli niso mogli izkusiti, nekateri pa so okrevali po travmah ali iskali globlje in bolj smiselne odnose z ljudmi.

Organizacija bi strankam prikazala, kako izgleda orgazmična meditacija. V mediaciji ženska leži na postelji, zaposleni pa bi se dotikali njenih intimnih delov. Cilj je bil doživeti 15-minutni orgazem.

V videoposnetkih jih je mogoče slišati, kako pravijo: “To je tisto, kar morate vedeti, če želite obvladati ženske pi***.” Pred propadom se je organizacija razširila na pisarne v LA, New Yorku in Londonu.

Članarina je bila 60 tisoč dolarjev na leto

Daedone je ob vikendih organiziral konference, ki se jih je udeležilo na tisoče ljudi. Cena članstva v tej organizaciji je dosegla številko 60 tisoč dolarjev na leto.

Leta 2018 je OneTaste nenadoma zaprl vse svoje pisarne v ZDA in prenehal ponujati tečaje. Umaknili so se s pojasnilom, da se bodo osredotočili na spletno izobraževanje in tako dosegli širšo publiko.

FBI preiskava še poteka

Po preiskavi FBI je podjetje preoblikovalo blagovno znamko in še vedno deluje pod imenom Orgasmic Meditation Institute.

FBI je zaslišal več nekdanjih članov o poslovanju in delovnih pogojih OneTaste. Preiskava še do danes ni zaključena.

OneTaste je izjavil, da so “vse obtožbe o zlorabi popolnoma napačne”, medtem ko Daedone trenutno išče pisca knjige, ki bi napisal svojo plat zgodbe.

Zaradi dokumentarca tožijo Netflix

15 nekdanjih članov OneTaste toži Netflix zaradi dokumentarca. Trdijo, da je njihov nekdanji snemalec ukradel posnetke, prikazane v filmu. Ustvarjalec dokumentarcev Sarah Gibson je dejala, da je bil videoposnetek zakonito pridobljen saj, da ga je velik del OneTaste sam že javno distribuiral, bodisi na YouTubu bodisi v preteklih poročilih.

“S posnetki, ki smo jih uporabili, niso bile nikomur kršene pravice. Prizorov nismo prikazovali senzacionalistično, pozorni smo bili na občutljive prizore in v celotnem procesu ravnali odgovorno. Od te organizacije smo želeli imeti več sogovornikov in izkušenj in zato smo imeli uporabiti posnetke,” je dejal režiser.

Ne spreglejte…

S stokanjem med rjuhami hitreje do orgazma

Nikoli ne stokate v postelji? Mogoče bi morali. To pomeni, da gre med rjuhami super in boste hitreje dosegli vrhunec.

Ne glede na to, ali je namerno ali ne, je stokanje med seksom odlična poteza. Že najmanjše stokanje sporoča, da gre med rjuhami odlično. Kot dodaten bonus lahko zvoki celo izboljšajo spolno izkušnjo, glede na študijo, ki je bila leta 2012 objavljena v Journal of Social and Personal Relationships… vse tukaj.

Foto: iStock