To je sedem najboljših živil za zdravje ledvic

ByAna Koren

2. februarja, 2023 ,

Od zelja do oljčnega olja: To je sedem najboljših živil za zdravje ledvic

Uživanje nekaterih živil močno vpliva na zdravje naših ledvic, katerih glavna naloga je filtriranje krvi in ​​odstranjevanje toksinov, ki jih ta pošilja v mehur, ta pa jih nato izloča z urinom. Če ledvice ne delujejo pravilno, lahko pride do resnih posledic. Zdravje našega telesa je namreč odvisno od številnih dejavnikov, kot so življenjski slog, stres, genetika in prehrana. 

Toda ali ste vedeli, da obstajajo živila, ki dokazano izboljšajo delovanje naših ledvic in s tem izboljšajo njihovo zdravje? Gre za naslednja živila, ki jih zdravniki priporočajo čim pogostejše uživanje prav zaradi njihovih pozitivnih učinkov na zdravje ledvic. To so:

  • zelje
  • cvetača
  • poper
  • jagodičevje
  • olivno olje
  • jajca (zlasti jajčni beljak)
  • ribe.

Vsako od teh živil vsebuje hranilne vrednosti, ki spodbujajo delovanje ledvic, preprečujejo nastanek bakterij v mehurju in sečilih ter pomagajo zmanjšati tveganje za bolezni ledvic.

https://portal24.si/recept-za-izlocitev-ledvicnih-kamnov-seks-trikrat-na-teden/

Ne spreglejte…

Pet znakov, ki lahko kažejo na poškodbo jeter

Pet znakov, ki lahko kažejo na bolezen jeter. Jetra so organ, ki ima nalogo presnove skoraj vseh snovi, ki jih vnesemo v telo. Prekomerno uživanje škodljivih snovi, nezdrava prehrana, alkohol in zdravila z leti počasi poškodujejo jetra. 

“Debelost, sladkorna bolezen, visok krvni tlak, holesterol ali skupne značilnosti presnovnega sindroma so znani glavni dejavniki tveganja za razvoj bolezni zamaščenih jeter,” pojasnjuje zdravnik Craig Lammert.

Bolečine v trebuhu

Zdravniki pravijo, da je nelagodje v trebuhu lahko znak poškodbe jeter. Nočete porumeneti od zlatenice ali čutiti bolečine v zgornjem desnem delu trebuha, saj so to znaki, da so vaša jetra že zelo bolna. Veliko bolje je ustaviti bolezen jeter, preden postane preresna… več tukaj.

Vir Foto: Pexels