To so avtomobili s katerimi so lastniki najbolj zadovoljni!

ByMiha Kovač

28. junija, 2024 ,
Avtomobil [Foto: Pexels]

To so avtomobili s katerimi so lastniki najbolj zadovoljni!

Auto Express, ugledna britanska revija, je izvedla obsežno raziskavo Driver Power 2024 New Car Survey, v kateri je sodelovalo tisoč anketirancev. Ti so delili svoje izkušnje z lastništvom avtomobilov, kar je prineslo dragocene vpoglede v kakovost, zmogljivost in zadovoljstvo z različnimi avtomobilskimi modeli. Rezultati raziskave zajemajo širok spekter kategorij, kar omogoča celovit pregled nad tem, kako lastniki ocenjujejo 50 najboljših modelov. Predstavljamo vam top 10 najboljših avtomobilov, ki so jih lastniki ocenili najvišje.

10. Ford Puma – 89,55%

Ford Puma, naslednik priljubljene Fieste, je osvojil srca lastnikov z odličnim dizajnom in vozno dinamiko. Puma se uvršča med 10 najboljših v več kategorijah, kot so multimedija, dizajn in vozna izkušnja. Slabše se je odrezala le pri stroških zavarovanja (32. mesto) ter kakovosti zunanjosti in notranjosti (28. in 31. mesto).

9. Citroen C5 Aircross – 89,58%

Citroen C5 Aircross je bil pohvaljen za svojo notranjo estetiko (8. mesto) in kakovost kabine, udobje sprednjih sedežev ter preglednost (2. mesto). Odlične ocene praktičnosti vključujejo prvo mesto za otrokom prijazne funkcije in šesto mesto za vsestranskost. Na drugi strani pa so lastniki izrazili manjše zadovoljstvo z inertnim vodenjem (42. mesto) in krmiljenjem (41. mesto).

8. Peugeot 2008 – 89,59%

Peugeot 2008 je prejel odlične ocene za svoj dizajn, tako zunanjosti (4. mesto) kot notranjosti (3. mesto). Lastniki so izpostavili tudi varnostne sisteme in ekonomičnost avtomobila. Vendar pa se je model slabše odrezal pri pregledu z voznikovega sedeža (35. mesto) in enostavnosti uporabe komand in stikal (33. mesto).

7. Mazda CX-5 – 89,71%

Mazda CX-5 je navdušila z visoko kakovostjo (2. mesto) in zanesljivostjo (4. mesto). Notranji dizajn je bil ocenjen kot zelo privlačen (6. mesto), prtljažni prostor pa se je uvrstil na šesto mesto. Lastniki so pohvalili tudi varnostne funkcije in sistem za informacije in razvedrilo. Vendar pa so stroški avtomobila (29. mesto za ekonomičnost in 36. mesto za stroške vožnje) nekoliko razočarali.

6. Peugeot 208 – 89,89%

Peugeot 208 je priljubljen med lastniki električnih avtomobilov, ki so ga pohvalili za pospešek in tiho vožnjo. Model se odlikuje tudi po zunanjem stilu (2. mesto) in vodljivosti (1. mesto). Vendar pa je prostor za noge zadaj (42. mesto) eden redkih slabših ocen.

5. Mini 3 – 89,98%

Mini 3 je dosegel prvo mesto za vodljivost in užitek v vožnji. Model je prejel tudi odlične ocene za multimedijo in ekonomičnost (5. mesto). Vendar pa so stroški servisiranja znamke precej visoki (44. mesto), kar nekoliko zmanjšuje skupno zadovoljstvo lastnikov.

4. Toyota RAV4 – 90,02%

Toyota RAV4 je bila pohvaljena za svojo kakovost notranjosti (2. mesto) in zanesljivost (4. mesto). Model je prejel odlične ocene za varnostne funkcije, prostornino prtljažnika in prilagodljivost sedežev. Hibridni pogonski sklop je bil ocenjen kot zelo učinkovit, vendar so stroški zavarovanja in servisiranja nekoliko višji.

3. Toyota Yaris – 90,22%

Toyota Yaris je navdušila z nizkimi obratovalnimi stroški (2. mesto) in ekonomičnostjo (1. mesto). Lastniki so pohvalili tudi varnostne elemente (2. mesto) in zanesljivost (3. mesto). Model se je izkazal tudi v kategoriji užitka v vožnji (7. mesto) in odzivnosti na krmiljenje in zaviranje (8. mesto).

2. Tesla Model 3 – 90,37%

Tesla Model 3 je osvojil srca lastnikov električnih avtomobilov s svojo zmogljivostjo, varnostnimi elementi in nizkimi obratovalnimi stroški. Model je prejel visoke ocene za multimedijo (3. mesto) in praktičnost. Vendar pa se je model slabše odrezal pri kakovosti zunanjega in notranjega zaključka ter kakovosti vožnje (40. mesto).

1. Dacia Duster – 90,79%

Dacia Duster je osvojila prvo mesto z izjemno vrednostjo za denar in praktičnostjo. Lastniki so pohvalili prostornost prtljažnika (3. mesto) in notranje shranjevalne prostore (2. mesto). Duster se je odlikoval tudi po odzivnosti krmiljenja (2. mesto) in kakovosti vožnje (7. mesto). Model je priljubljen zaradi svoje preprostosti in uporabnosti, kar potrjuje visoko zadovoljstvo lastnikov.

Raziskava Auto Express 2024 New Car Survey je pokazala, da lastniki avtomobilov cenijo različne vidike svojih vozil, od ekonomičnosti in zanesljivosti do praktičnosti in užitka v vožnji. Dacia Duster je izstopala kot najbolj priljubljen model, vendar so tudi drugi avtomobili izkazali odlične lastnosti, ki so jih lastniki cenili. Ta raziskava ponuja dragocen vpogled v to, kaj lastniki resnično cenijo pri svojih avtomobilih in kateri modeli izstopajo na trgu.

[Vir: IndexHR]; Portal24; Foto: Pexels