To so najbolj zaželeni službeni avtomobili za leto 2023

Foto: Škoda

To so najbolj zaželeni službeni avtomobili za leto 2023

Po najnovejši raziskavi nemškega Auto Bilda so bili razglašeni najbolj zaželeni službeni avtomobili za leto 2023. Gre za tradicionalno anketo, ki jo vsako leto izvedejo na podlagi glasov nemških bralcev, ki so že šesto leto zapored imeli priložnost deliti svoje izkušnje in izbrati najboljše primerke službenih avtomobilov v sedmih različnih kategorijah.

Kategorija malih avtomobilov: Škoda Fabia ponovno na vrhu

V kategoriji malih avtomobilov je Škoda Fabia že drugo leto zapored osvojila prvo mesto. Njen čeden in dinamičen videz, skupaj z najnižjim koeficientom zračnega upora v razredu (0,28), jo postavlja na nedvoumno vodilno mesto. Nova generacija Fabie, ki temelji na platformi MQB-A0 koncerna VW, zagotavlja vrhunsko zmogljivost. Lanišnji zmagovalec, VW Polo, se je letos pomaknil na drugo mesto, medtem ko je tretje mesto pripadlo Audiju A1.

Kategorija kompaktnih avtomobilov: Škoda Octavia

Tudi v kategoriji kompaktnih avtomobilov je Škoda na vrhu, z modelom Octavia. Njegov prepoznavni dizajn in visoka praktičnost sta premagala konkurenco, vključno z močnim tekmecem Volkswagnom Golfom. Mercedes razreda A, lanski prvak, je letos moral priznati poraz in se uvrstiti na drugo mesto.

Kategorija srednjega razreda: Volkswagen Passat

Volkswagen Passat je izstopal in osvojil kategorijo srednjega razreda z minimalno prednostjo pred BMW serije 3. Passat, še posebej v različici Variant, je pridobil simpatije voznikov s svojim dinamičnim videzom, prostornostjo in različnimi poslovnimi paketi. Med uvoženimi modeli je Škoda Superb, top model znamke, zasedel tretje mesto in potrdil svojo priljubljenost.

Kategorija višjega srednjega razreda: Mercedes EQE vodi

Mercedes EQE, električna limuzina iz Stuttgarta, je znova osvojila prvo mesto v kategoriji višjega srednjega razreda, s prepričljivo prednostjo pred dolgoletnima tekmecema, Audijem A6 in BMW serije 5. Bralci Auto Bilda obožujejo električno mobilnost v kombinaciji z visoko tehnologijo in razkošjem, kar EQE zagotavlja. Med uvoženimi modeli je zmagal Volvo z limuzino S90 in karavanom V90, ki ostaja zvest tradiciji svojih predhodnikov glede varnosti, udobja in zanesljivosti.

Kategorija visokega razreda: Mercedes EQS

Mercedes EQS, električna različica razreda S, je ponovno zmagovalec v kategoriji visokega razreda, brani nagrado iz leta 2022. Paradni konj med Mercedesovimi električnimi avtomobili ima baterijo z neto kapaciteto 107,8 kWh in dosegom do 780 kilometrov po WLTP. Med uvoženimi modeli je letos nagrado prejel Tesla Model S, ki s svojimi tremi električnimi motorji in največjo hitrostjo nad 300 km/h navdušuje voznike, pridobiva pa tudi pozornost zaradi inovativne notranjosti in družinam prijaznega prostora.

Kategorija SUV: Mercedes GLC še enkrat na vrhu

Mercedes GLC je ponovil svojo lansko zmago v kategoriji SUV, ponujajoč udobje in okretnost zahvaljujoč kombinaciji zračnega vzmetenja in odlične vodljivosti. Škoda Kodiaq pa je med uvoženimi modeli zaključila izbor in izstopa z razmerjem med ceno in zmogljivostjo.

Kategorija gospodarskih vozil: VW Transporter prevzema naslov

Po lanskem porazu proti Mercedes Vitu se VW Transporter vrača na prestol v kategoriji gospodarskih vozil. S svojim velikim in prilagodljivim prostorom ter sodobnimi sistemi za pomoč vozniku sledi sodobnim trendom. Med uvoženimi modeli je Toyota Proace zasedla tretje mesto, zahvaljujoč svoji prilagodljivosti in delovni učinkovitosti.

To so zmagovalci v različnih kategorijah, ki so jih izbrali bralci Auto Bilda, in odražajo njihove preference in zahteve za službene avtomobile v letu 2023.

vir; Foto: Škoda (fotografija je simbolna) ; Portal24