To so opozorilni znaki, da je frizerski salon slab!

ByA.K.

16. januarja, 2024 ,
Foto: Freepik

To so opozorilni znaki, daj je frizerski salon slab!

Prazen frizerski salon v soboto zjutraj in negativne ocene na spletu niso edini pokazatelji, da ste vstopili v slab frizerski salon. To je še nekaj opozorilnih “rdečih zastavic,” ki nakazujejo, da s svojo novo pričesko ne boste zadovoljni.

Obisk frizerskega salona je lahko čudovita izkušnja. Je odlična priložnost za sprostitev, nov videz ali preprosto obnovitev las s profesionalno globinsko nego. Vendar se vsak obisk frizerja ne konča z rezultatom, ki bo dvignil vaše razpoloženje in samozavest.

Če ste iz salona odšli nezadovoljni in zagrenjeni, ste verjetno imeli slabega frizerja. Toda kaj točno naredi frizerja “slabega” in kako veste, ali je čas, da prekinete z njim? To je nekaj ključnih signalov, ki kažejo, da najverjetneje niste v dobrih rokah.

Kako odkriti slab frizerski salon?

Asistent vas pripelje naravnost do stola za umivanje las

Če ste prvič v frizerskem salonu in vas asistentka takoj odpelje do umivalnice las, bi bilo najbolje, da se obrnete in zapustite salon. Frizer mora vedno pogledati vaše suhe lase, ko pridete, da bi dobil predstavo o tem, kako izgledajo vaši (suhi) lasje. Šele po posvetu s frizerjem in dogovoru o želenem tretmaju sledi pranje las (idealno s profesionalnimi izdelki, izbranimi glede na vaš tip las).

Ne razpravljate o barvi/teksturi las

Preden vas stilist prvič pobarva, postriže in/ali postriže, vas mora najprej vprašati o vaši pričeski. Na primer, kako si oblikujete lase, kdaj ste si nazadnje pobarvali lase in kako, ali ste bili na negi, kot je trajno kodranje. To so ključna vprašanja, ker jim pomaga, da vas pobarvajo ali postrižejo točno po vaših željah in potrebah.

Noče podati svojega strokovnega mnenja

Da, to je vaša pričeska in vi najbolje poznate svoje lase, vendar je frizer profesionalec. Torej, če jih vprašate za mnenje, naj vam ga dajo. Če jih vprašate, kaj si mislijo, pa ne povedo veliko, bodite previdni, saj lahko to pomeni, da je frizer neizkušen. Izkušeni frizerji bi morali vedeti, kakšne pričeske pristajajo različnim strukturam las, oblikam obraza in življenjskemu slogu.

Frizer je prestrog in nesramen

Eno je, da ti frizer poda svoje mnenje, drugo pa, da ti pove, kaj naj izbereš. Dober frizer bo prisluhnil vašim željam in vam na podlagi tega dal priporočila, ne bo pa vas silil v nekaj, česar ne želite, pa naj bo to barva vaših novih pramenov ali prepričevanje, da kupite njihove izdelke.

vir; Foto: Freepik; Portal24