To so predmeti, ki v dom prinesejo srečo in harmonijo

ByAna Koren

9. julija, 2024 , , ,
Feng shui ureditev za srečo [Foto: Portal24 AI]

To so predmeti, ki v dom prinesejo srečo in harmonijo

Na vsak dan lahko vplivate z različnimi predmeti, katerih energija lahko naredi čudeže, ko se združi z vašo lastno notranjo energijo. S pravilnim razumevanjem in uporabo teh energijskih elementov lahko v svojem domu in življenju ustvarite pogoje za neoviran pretok pozitivne življenjske energije, kar vam zagotavlja varnost in dobro počutje. Kako izvleči največ iz teh dobrin? Tu so nekateri zanimivi nasveti, ki vam lahko pomagajo.

Najprej priporočamo, da svoj dom temeljito očistite in uredite. Toda poleg čistoče in urejenosti lahko pridobite še več pozitivnih energijskih vibracij. Prvi korak je začeti delo od leve proti desni. Natrpan prostor lahko povzroči težave pri komunikaciji in ustvari negativne vibracije, vendar pa preveč praznine ni nujno dobro. Pomembno je, da vaš prostor odraža vašo energijo in je v harmoniji s tem, kar ste.

Če se v prostoru počutite nelagodno, ga lahko oplemenitite z dodajanjem detajlov, ki privabljajo pozitivno energijo. Vaš dom naj vas navdihuje in vas vabi, da se v njem počutite dobro.

Nasveti

Pazite na izbiro barv v središču vašega doma. Preveč zemeljskih barv lahko ohranja preteklost v vašem življenju, zato razmislite o dodajanju barvnih poudarkov.

Himalajske solne lučke in svečniki so odlični pripomočki za čiščenje energije v prostoru. Himalajska sol pomaga pri glavobolih, povečuje koncentracijo in spodbuja kakovostne odnose. Groba morska sol pa zbira negativno energijo.

Blizu vhodnih vrat imejte gong in vetrne zvončke, ki bodo aktivirali nebeške zvoke, ko vstopite ali zapustite dom.

Če si želite privabiti nove prijatelje, postavite krožnik z jabolki na mizo. Simbol zmaja je po feng šuju povezan z vzhodom hiše in pomaga pri kariernih priložnostih.

Steklene stene in velike steklene površine lahko povežejo vaš dom z naravo, vendar bodite previdni, saj preveč stekla lahko povzroči utrujenost.

Slike starca simbolizirajo dolgoživost, slike slapa pa uspešno kariero. Slike z ognjenimi barvami spodbujajo ugled, slike mladega zelenega drevesa pa obilje. Podoba feniksa pa pomaga ustvariti široko pot v življenju.

In nazadnje, poskrbite, da imate v svojem domu sliko mavrice, saj njene sedem čudovitih barv simbolizira čarobnost in obetajoče, boljše življenje. Ustvarite harmonijo v svojem domu s temi energijskimi predmeti, ki prinašajo srečo in obilje ter omogočite, da se čudeži zgodijo.

[Vir: ATMA]; Foto: Portal24 (AI)