To so varni načini, da ohranimo naše ledvice zdrave

Naše ledvice so organi, ki se nahajajo na samem dnu prsnega koša in opravljajo številne različne funkcije, ki so izjemno pomembne za splošno zdravje. Najpomembneje je, da filtrirajo odpadne snovi, odvečno vodo in druge nečistoče iz naše krvi. Healthline poroča, da se ti odpadni produkti nato shranijo v našem mehurju in kasneje izločijo z urinom.

Poleg tega ledvice uravnavajo pH, raven soli in kalija v telesu ter proizvajajo hormone, ki uravnavajo krvni tlak in nadzirajo proizvodnjo rdečih krvnih celic. Naše ledvice so odgovorne tudi za aktiviranje oblike vitamina D, ki pomaga telesu absorbirati kalcij za izgradnjo kosti in uravnavanje delovanja mišic.

Zato je povsem preprosto sklepati, da je ohranjanje zdravja ledvic pomembno za naše splošno zdravje in splošno dobro počutje. Če ohranjamo ledvice zdrave, naše telo pravilno filtrira in izloča odpadke ter proizvaja hormone, da lahko pravilno deluje.

Zdravniki trdijo, da obstajajo nekatere stvari, ki dokazano pomagajo ohranjati zdravje naših ledvic, in sicer:

  • telesna aktivnost
  • nadzor ravni sladkorja v krvi
  • nadzor krvnega tlaka
  • uravnotežena prehrana
  • povečan vnos tekočine
  • opustitev kajenja.

Princesa.si Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Aktiven sprehod bi lahko preprečil eno od desetih prezgodnjih smrti

Znano je, da telesna dejavnost zmanjšuje tveganje za bolezni srca, raka in druge vodilne vzroke smrti. Koliko vadbe je za ta učinek pa ni točno jasno. Mednarodna skupina raziskovalcev je, da bi ustvarili eno največjih analiz, izvedenih na to temo združila rezultate 196 predhodnih študij. Študije so vključevale več kot 30 milijonov ljudi… več tukaj.

By A.K.

Komentar: