To so znaki, ki nakazujejo, da ima partner stisko

ByI.M.

12. februarja, 2024 , ,
Foto: FreepikFoto: Freepik par, prepir

To so znaki, ki nakazujejo, da ima partner stisko

Partner lahko stisko pokaže na različne načine. V vsakem razmerju so določene potrebe in pričakovanja, kot so izkazovanje cenjenja ali izražanje fizične naklonjenosti. Kljub temu pa se lahko pojavi težava, ko partnerjevih pričakovanj in želja ni mogoče nenehno izpolnjevati. Prisotnost potrebnega partnerja lahko vodi v strupeno razmerje, kjer se lahko počutite izčrpani, zmedeni, razočarani in celo zamerljivi, ker skušate zadovoljiti partnerjeve potrebe in mu zagotoviti varnost ter zadovoljstvo v odnosu.

Pomembno je razumeti, da partner ne želi biti v stiski. Verjetno je, da njegovo vedenje izhaja iz nizke samopodobe, občutka lastne vrednosti, tesnobe, negotove navezanosti ali kombinacije teh dejavnikov. Če je partner pripravljen delati na temeljnih težavah, ki vplivajo na njegove potrebe, na primer s terapijo, je mogoče vzpostaviti zdrav odnos. Kljub temu pa je pomembno biti pozoren na rdeče zastavice.

1. Neustavljivo pošiljajo sporočila in pričakujejo takojšen odgovor

Sporočila od partnerja so lahko prijetna in dvignejo razpoloženje, vendar lahko pretirano in nestrpno pošiljanje sporočil postane obremenjujoče. Če partner postane razburjen, ko ne dobi takojšnjega odgovora, kaže na potrebo po pozornosti. V tem primeru je ključno postaviti jasna pričakovanja glede komunikacije in razložiti, kako pogosto je realno pričakovati odgovor čez dan.

2. Izrazijo ločitveno tesnobo ob krajši odsotnosti

Ločitvena tesnoba se pojavi, ko vas partner ne more videti dva ali tri dni, na primer zaradi poslovnega potovanja ali napornega tedna. Čeprav je normalno pogrešati partnerja, lahko postane težava, če to vpliva na njegovo duševno zdravje. Doživljanje depresije ali anksioznosti ob misli, da niste blizu, ni zdravo. Partner se lahko počuti ogroženega, če preživljate čas z drugimi ali se nepovabljen pojavi v vaših načrtih, ki ga ne vključujejo.

3. Nikoli ne omogočajo časa za pogrešanje drug drugega

Po drugi strani pa je to še en opozorilni znak, če se s partnerjem nikoli ne pogrešata – ker sta nenehno skupaj. Če vaš partner v stiski vztraja, da ga morate ves čas videvati in preživeti manj časa s prijatelji, je to velika rdeča zastava. Upoštevajte, kako se vaš partner odzove, ko delate načrte z drugimi ljudmi. Če v vas zbudi krivdo, vas prosi, da ne greste ali vam kako drugače poskuša preprečiti, da bi preživeli čas stran od njih, to pomeni, da ima težave.

4. Potrebujejo stalna zagotovila

Partner, ki nenehno potrebuje zagotovila o ljubezni in varnosti v odnosu, lahko kaže na notranjo negotovost in strah pred zapuščenostjo. Prekomerno postavljanje neposrednih vprašanj o ljubezni in zvestobi izvira iz potrebe po stalni potrditvi.

5. Nenehno iščejo komplimente, a jih nikoli ni dovolj

Iskanje stalnih komplimentov lahko kaže na nizko samopodobo. Kljub številnim pohvalam se lahko partner počuti, kot da ni dovolj dober. Spodbujanje partnerja k krepljenju samospoštovanja in samozavesti je ključno za zmanjšanje potrebe po stalni zunanji potrditvi.

Pomembno je razumeti, da je prepoznavanje teh znakov ključno za vzpostavljanje zdravega odnosa. Spodbujanje partnerja k delu na lastnih notranjih izzivih, na primer z iskanjem strokovne pomoči, lahko vodi do izboljšanja odnosa in boljše kakovosti življenja za oba.

[Best life on line]

Foto: Freepik

Portal24