Toblerone ne bo več švicarski, goro umikajo z embalaže

ByAna Koren

7. marca, 2023 ,

Toblerone ne bo več švicarska čokolada, slavno goro umikajo iz embalaže

Najbolj znan švicarski gorski vrh Matterhorn se, zaradi strogih pravil glede oznake “made in Switzerland”, poslavlja z embalaže čokolade Toblerone, je povedal lastnik trikotne nougat čokolade.

Čokolado Toblerone, ki so jo v družinski tovarni Tobler začeli izdelovati leta 1908, so doslej izdelovali izključno v Bernu, glavnem mestu te alpske države.

Odstraniti morajo oznako “iz Švice”.

Od letošnje jeseni bodo znamenito čokolado proizvajali v Bratislavi na Slovaškem. S tem korakom želijo zadovoljiti povečanemu povpraševanju v svetu, je povedala tiskovna predstavnica ameriškega podjetja Mondelez International (lastnik znamke).

Delna selitev proizvodnje obvezuje blagovno znamko, da z embalaže odstrani oznako “švicarska”. V skladu z zakonom iz leta 2017 se nacionalni simboli namreč ne smejo uporabljati za promocijo izdelkov na osnovi mleka, ki niso izključno proizvedeni v Švici.

Matterhorn nadomeščen s stiliziranim logotipom

Matterhorn bo na tako zamenjal stiliziran logotip gore, kar je v švicarski javnosti sprožilo burne odzive.

“Embalažo moramo prilagoditi švicarski zakonodaji,” je za AFP povedala tiskovna predstavnica Mondeleza.

Nova podoba bo ohranila silhueto medveda, ki je simbol mesta Bern in ga lahko vidimo na gorskem logotipu. Podoba je bila predstavljena jeseni lani.

Foto: Pexels vir

Ne spreglejte…

Znanstveniki končno odkrili, zakaj se čokoladi ni mogoče upreti

Znanstveniki so končno odkrili, zakaj se čokoladi ni mogoče upreti. Obstaja ena stvar, ki naredi neverjetno razliko v okusu… več tukaj.