Tolikšen bo letošnji minimalni regres! Izplačilo za javni sektor prej

ByA.K.

9. januarja, 2024 ,
Foto: Freepik

Tolikšen bo letošnji minimalni regres! Izplačilo za javni sektor prej

Za leto 2024 se obeta dvig minimalnega izplačila regresa, s posebnim poudarkom na javnem sektorju, kjer bodo izplačilo prejeli bistveno prej kot običajno. Minimalni regres bo letos presegel preteklo leto, saj se je že v preteklem letu zaradi dviga minimalne plače povečal za 128,93 evra. Po zakonu se mora minimalna plača uskladiti vsaj z inflacijo v preteklem letu, ki je znašala 4,2 odstotka. To pomeni, da bo minimalna plača v letu 2024 znašala najmanj 1.253,90 evra bruto, kar je 50,54 evra več kot lani (1203,36 evra).

Minimalni regres za leto 2024 bo znašal enako kot minimalna plača – 1.253,90 evra bruto. Kljub temu obstaja možnost, da bo dvig minimalne plače le 4,2-odstoten, saj minister za delo, Luka Mesec, še ni napovedal, ali bo dvig minimalne plače presegel inflacijo. Odločitev vlade o dvigu minimalne plače bo znana v začetku januarja.

Javni sektor, ki šteje 247.600 zaposlenih (po podatkih Sursa za december 2022), bo letos regres prejel že marca in ne junija, kot je bilo običajno. Ta sprememba je del decembrskega dogovora o plačah v javnem sektorju.

Zasebni sektor

Številna podjetja v zasebnem sektorju izplačujejo višji regres od minimalnega, saj to omogoča neobdavčeno nagrajevanje zaposlenih. Regres ni obdavčen do višine povprečne bruto plače v Sloveniji. Po zadnjih podatkih Statističnega urada RS znaša povprečna bruto plača v RS 2.210,78 evra. Pomembno je opozoriti, da če delodajalec izplača višji regres od povprečne plače, morajo biti prispevki in dohodnina plačani od dela, ki presega povprečno plačo.

Regres za leto 2024 mora biti izplačan najkasneje do 1. julija 2024, z izjemami, ki so določene s kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti ali v primerih, ko se delodajalec znajde v resnih likvidnostnih težavah.

V primeru, da delodajalec ne izplača regresa, se lahko delavec odloči za pravno pot, in sicer s vložitvijo tožbe na pristojno delovno sodišče po izteku skrajnega roka za izplačilo regresa. Na podlagi izvršilnega naslova sodbe delovnega sodišča lahko delavec nato vloži izvršbo. Delodajalcu, ki ne izplača regresa zaposlenemu, grozi globa v višini med 3.000 in 20.000 evrov.

vir; Foto: Freepik; Portal24