TomTom nizozemska družba za navigacijo in digitalne zemljevide bo svojo globalno delovno silo zmanjšala za desetino. Razlog pa je  okrepitev avtomatizirane zmogljivosti za izdelavo zemljevidov.

“Na žalost bo to imelo že predviden vpliv na približno 500 zaposlenih v naši enoti Zemljevidi. Popolna ocena finančnih posledic ponastavitve enote Zemljevidi pa je še v teku.”

Izvršni direktor Harold Goddijn je dejal, da bodo višje ravni avtomatizacije ustvarile boljše in širše zemljevide. Tako bodo družbi na področju proizvodnje avtomobilov in tehnologije omogočili naslavljanje širšega trga.

Dolgotrajno pomanjkanje dobavne verige, zaradi česar so proizvajalci avtomobilov po vsem svetu zmanjšali proizvodnjo pa je prizadelo tudi TomTom, katerega stranke so tudi Volkswagen,  Renault, UBER, Microsoft in mnogi drugi. Podjetje je aprila potrdilo svoje finančne napovedi in o prodaji, ko je dejalo, da je opazilo, da so takojšnji učinki ruske vojne v Ukrajini omejeni. Saj, da so nekatere tovarne, ki pripadajo proizvajalcem avtomobilov in dobaviteljem v državi, še naprej delovale.

TomTom bo svoje četrtletne finančne rezultate objavil 15. julija.

Vir: Reuters

Foto: TomTom