Piščančji paprikaš, z veliko pora in kančkom smetane

Topli piščančji paprikaš s kančkom smetane in veliko pora. Težko si je zamisliti bolj prijetno jed od kremastega piščančjega paprikaša. Mehki koščki piščanca, por in grah so skuhani v gosti in dišeči omaki. Jed je popolna je za prijetne družinske obroke, saj bo všeč tako odraslim kot otrokom, poleg tega pa je popolnoma pripravljen v enem loncu in pripravljen v manj kot eni uri.

Sestavine

Za pripravo piščančje enolončnice potrebujete 3 očiščene in drobno narezane pore, 2 žlici olivnega olja (po potrebi tudi več), 1 žlico masla (približno 14 gramov), 8 manjših piščančjih krač, 500 ml piščančje juhe, 1 žlico dijonske gorčice, 75 ml smetane, 200 g svežega ali zamrznjenega graha, 3 žlice drobtin in žlico ali dve drobno sesekljanega svežega peteršilja.

Postopek priprave

V večjem loncu na šibkem ognju segrejemo olje, na katerem prepražite nasekljan por. Dodajte maslo in vse skupaj dušite 10 minut oziroma toliko časa, da se por zmehča.

V veliki ponvi z neoprijemljivim dnom na zmernem ognju pecite piščanca, dokler koža ni zlato rjava, nato ga obrnite in popecite še drugo stran. Piščanca prestavite v lonec s porom, zalijte z osnovo in pustite, da se počasi kuha. Dobro začinite in pokrito kuhajte približno 30 minut na majhnem ognju.

Po 30 minutah vmešajte gorčico in smetano. Ko omaka ponovno zavre in se pojavijo prvi mehurčki, v lonec dodajte drobtine in drobno nasekljan peteršilj ter vse skupaj kuhajte še 5 do 10 minut, da se omaka še zgosti in se okusi med seboj prežemajo. 

Nasveti

To jed lahko pripravite dan prej in jo hranite v hladilniku. Pred serviranjem jo le dobro pogrejte. Če imate raje piščančje prsi, jih lahko uporabite. V tem primeru bo kuhanje trajalo le približno 20 minut.

Za lažjo različico te jedi lahko namesto polnomastne smetane uporabite tudi jogurt, le pazite, da ne uporabite manj mastne različice, ker bi se omaka zlahka ločila. 

Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Piščanec Kijev z masleno pomladno zelenjavo

Piščanec Kijev je že desetletja priljubljena Ukrajinska družinska hrana, a natančen izvor piščanca Kijev ostaja kulinarična skrivnost. Je pa res, da to kako je dober, ni skrivnost. Za pripravo jedi boste skupno potrebovali okoli dve uri. Iz navedenih količin sestavin boste dobili širi obroke… več tukaj.

By A.K.

Komentar: