Toyota Corolla 2024: Eleganca in učinkovitost

ByMiha Kovač

25. aprila, 2024
Toyota Corolla 2024 in Toyota Corolla Touring Sport 2024 [Foto: Toyota]

Toyota Corolla 2024: Eleganca in učinkovitost

Toyota je za model Corolla za leto 2024 napovedala novosti s katerimi nadaljuje svojo tradicijo inovacij in kakovosti. Model Corolla, ki ga Japonci izdelujejo že od leta 1966, se je skozi desetletja uveljavil kot eden izmed najbolje prodajanih avtomobilov na svetu. Po uspešni posodobitvi v letu 2022, Toyota za svojo 12. generacijo uvaja še več izboljšav.

Eden izmed najbolj izstopajočih dodatkov je novi sistem za čiščenje zraka “nanoe X”, ki ga je razvil Panasonic. Omenjena tehnologija sprošča vodne molekule v zračni tok, ki aktivno zavirajo rast onesnaževal, kot so virusi, bakterije, cvetni prah in PM2,5 delci. Neodvisni laboratoriji so potrdili, da sistem ne samo čisti zrak, temveč tudi preprečuje izsušitev kože in las potnikov. Ta sistem bo standardno vključen v vse modele Corolla, začenši z linijo opreme “Team Germany”.

Toyota predstavlja tudi novo barvo “Super Green Metallic”, ekskluzivno za športno linijo GR Sport. Ta barva v kombinaciji s kontrastno svetlečo črno streho dodatno poudarja športni značaj Toyotinega modela. Dodatni oblikovni elementi, kot so zunanja ogledala in okrasne letve v “Liquid Black” z učinkom satenastega kroma, dodajo vizualni dinamizem.

Corolla 2024 nadaljuje z uporabo prenovljenih hibridnih pogonov pete generacije, ki združujejo užitek v vožnji z visoko učinkovitostjo. Na voljo sta 1,8-litrski hibrid s 103 kW (140 KM) in 2,0-litrski hibridni sistem s 144 kW (196 KM), ki omogočata kombinirano porabo goriva od 4,4 do 4,9 litra na 100 kilometrov in občasno popolnoma električno vožnjo.

Toyota Corolla 2024 je na voljo kot petvratni model od 33.340 evrov, medtem ko je različica Touring Sports dražja za 1.200 evrov (podatki za Nemčijo). Prva vozila so že na poti do kupcev, kar kaže na Toyotino zavezanost k zagotavljanju kakovosti in zadovoljstva svojih strank.

[Vir in foto: Toyota]; Portal24