Toyota IMV 0: Preprosto in ugodno, žal le za azijske trge

V času, ko pick-up vozila postajajo vse bolj priljubljena med evropskimi potrošniki in postajajo sestavni del življenjskega sloga, se cene in udobje teh vozil vse bolj izboljšujejo. Obstaja pa izjema, ki jo je težko spregledati. Toyota je predstavila svoj najnovejši model, IMV 0, ki je zasnovan za azijske trge in obljublja izjemno preprostost in ugodnost za svoje kupce.

Eden od glavnih razlogov, zakaj IMV 0 izstopa, je njegova neverjetno nizka cena, saj se prodaja za manj kot 10.000 evrov. V času, ko se cene pick-up vozil v Evropi neprestano dvigajo, je to presenečenje za tiste, ki iščejo cenovno dostopno vozilo za prevoz tovora.

Vendar pa IMV 0 ni samo poceni, temveč tudi izjemno prilagodljiv. S svojo platformo, ki temelji na uspešnem modelu Hilux, lahko vozilo izdelate po lastnih zamislih naročnika. Slednje omogoča široko paleto prilagoditev, vključno z dimenzijami.

Notranjost

Notranjost IMV 0 je preprosta in minimalistična. V kabini sta prostora za samo dve osebi, sedeži pa so pritrjeni neposredno na zadnjo steno kabine. Armaturna plošča je zmanjšana na minimum, brez zaslonov na dotik ali drugih kontrolnikov. Slednje bo zagotovo zadovoljilo tiste, ki sovražijo prenatrpano notranjost modernih avtomobilov.

Kljub svoji preprostosti IMV 0 še vedno ponuja nekaj osnovnih funkcij, kot je klimatska naprava in ročno spuščanje oken. Vendar pa ni vgrajenih naprednih tehnologij, kot so ABS, zračne blazine ali modni vgrajeni računalnik. To vozilo je namenjeno predvsem trgom v razvoju, kjer temperature okolja ne smejo biti prenizke.

Kar se tiče zmogljivosti, pod pokrovom najdemo 2,0-litrski štirivaljnik s 137 konjskimi močmi, ki zagotavlja dovolj moči za večino nalog. Kljub minimalističnemu dizajnu notranjosti je plastika povsod trda in sijoča, vendar pa manjka avdiosistem, kar je zavestna odločitev Toyote, saj so avdio dodatki na Tajskem tako pogosti, da bi jih večina lastnikov vseeno umaknila.

Na koncu je Toyota IMV 0 lahko označena kot “špartansko” vozilo, ki cilja na tiste, ki cenijo preprostost in funkcionalnost. Čeprav ga ne bomo videli na evropskih trgih, je to vozilo zagotovo zanimivo kot primer, kako lahko avtomobilski proizvajalci prilagodijo svoje modele različnim trgom in potrebam kupcev.

vir

Foto: Toyota

Portal24