Tožilstvo v primeru fiktivnega računa zavrglo ovadbo zoper predsednico

Tožilstvo: Nataša Pirc Musar v primeru domnevnega fiktivnega računa ni storila kaznivega dejanja

Kazensko ovadbo zoper Natašo Pirc Musar je Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani zavrglo. V primeru domnevnega fiktivnega računa za vodenje Rdečega križa namreč ni storila kaznivega dejanja in ni ponaredila uradnih listin.

Da so ovadbo proti predsednici Nataši Pirc Musar ovrgli, tožilka Ksenija Bukovac je tako odločila prejšnjo sredo, pa so na tožilstvu potrdili za Pop Tv. Tožilstvo je namreč ocenilo, da ni podan utemeljen sum, da je Pirc Musar storila kaznivo dejanje.

Spomnimo…

Zaradi ponarejanja listin ovadili predsednico države

Ljubljansko okrožno sodišče je prejelo kazensko ovadbo zoper novo predsednico republike Natašo Pirc Musar. Ovadba se nanaša na ponarejanje poslovnih listin v času, ko je bila Pirc Musar predsednica Rdečega križa Slovenije

Novoizvoljena predsednica Nataša Pirc Musar, ki je prisegla pred poslanci v DZ-ja, se je morala že v času kampanje otepati očitkov o domnevnem ponarejanju listin. In sicer v času, ko je zasedala funkcijo predsednice Rdečega križa Slovenije (RKS).

“Šlo je za plačilo honorarja, ki je pripadal predsedniku oz. predsednici in je bil 500 evrov neto na mesec. Na RKS-ju namreč nisem bila zaposlena, skladno s pravili pa je predsedniku takrat pripadal honorar. Tega sem si, mimogrede, s 1000 evrov neto sama znižala takoj po prihodu na 500 evrov neto,” se je v času kampanje glasil odgovor Pirc Musarjeve za medije. Zatrdila je, da je šlo za nenameren zaplet... več tukaj.

Nekdanja ministrica v kabinet predsednice

Po informacijah POP TV-ja je Pirc Musar podpisala tudi ukaz o imenovanju nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar v svoj kabinet. Od srede naprej bo opravljala funkcijo svetovalke za človekovo varnost, njene prioritete pa bodo nasilje nad ženskami, sovražni govor, mladoletna kriminaliteta in izbrisani.

vir Foto: Nataša Pirc Musar Twitter