Tragična smrt oboževalke na koncertu Taylor Swift v Riu de Janeiru

ByAna Koren

18. novembra, 2023
Taylor_Swift wikimedia/Eva Rinaldi Taylor_Swift wikimedia/Eva Rinaldi

Tragična smrt oboževalke na koncertu Taylor Swift v Riu de Janeiru

Brazilijo je pretresel tragičen dogodek, 23-letna brazilska oboževalka ameriške pevke Taylor Swift, Ani Clara Benevides, je namreč umrla na stadionu Nilton Santos med njenim koncertom. Dogodek je bil v ozadju rekordnega vročinskega vala, ki je zajel velike dele Brazilije, in je sprožil nujne ukrepe za zagotavljanje vode med turnejo.

Benevides se je na stadionu Nilton Santos počutila slabo. Medicinsko osebje je takoj posredovalo in jo oskrbelo, preden so jo odpeljali v bližnjo zdravstveno postajo, nato pa v bolnišnico Salgado Filho, kjer je na žalost umrla. Državna zdravstvena služba Ria je sporočila, da je v bolnišnico prišla z zaustavljenim srcem. Vzrok njene smrti še ni znan in bo predmet nadaljnjih preiskav.

Na koncertu Taylor Swift, ki se je odvil na stadionu daleč stran od obalnega vetra, je bilo prisotnih približno 60.000 oboževalcev. Še istega dne je Rio dosegel najvišjo zabeleženo vrednost toplotnega indeksa, ki združuje temperaturo in vlažnost, in sicer 59,3 stopinje Celzija.

Žalost

Swift je izrazila globoko žalost in izrekla sožalje Benevidesovi družini ter prijateljem na svojem Instagram profilu. “O tem ne bom mogla govoriti z odra, ker me preplavi žalost, ko se o tem sploh poskušam pogovarjati,” je zapisala. “To je zadnja stvar, za katero sem mislila, da se bo zgodila, ko smo se odločili za to turnejo v Braziliji.”

Swift je sicer trdila, da je Benevides umrla “pred nastopom”, so prijatelji Benevidesove lokalnim medijem povedali, da je kolapsirala po začetku koncerta.

Po smrti Benevides je pravosodni minister Flavio Dino pozval k preiskavi po nepotrjenih poročilih o pomanjkanju pitne vode za občinstvo na stadionu. “Kodeks o varstvu potrošnikov zahteva, da so storitve varne in primerne za zdravje. Nesprejemljivo je, da ljudje trpijo, omedlevajo in celo umirajo zaradi pomanjkanja dostopa do vode,” je zapisal na Twitterju.

Nacionalni sekretar za potrošnike, Wadih Damous, je napovedal, da je vlada naročila T4F, organizatorju dogodka, naj zagotovi dostop do vode na vseh koncertih Taylor Swift v Braziliji.

Swifto naj bi v naslednjih dneh nastopila v Riu in São Paulu, a bo tragedija na njenem koncertu zagotovo pustila globok pečat na spominu njenih oboževalcev.

Med samim koncertom je zaradi vročinske izčrpanosti zbolelo več oboževalcev. Slednje je privedlo do prekinitve nastopa, medtem ko je Swiftova zahtevala, da se zagotovi voda za tiste, ki so se znašli v težavah.

Vročinska izčrpanost je običajno manj resna in se lahko omili z ohlajanjem v 30 minutah, medtem ko je vročinska kap zelo resna in zahteva nujno medicinsko pomoč ter lahko povzroči trajne poškodbe organov in smrt.

vir

Foto: Taylor_Swift wikimedia/Eva Rinaldi

Portal24