Tragično: Po prepiru streljanje, ena oseba ranjena, druga mrtva

Foto: Policija

Tragično: Po prepiru streljanje, ena oseba ranjena, druga mrtva

V nedeljo zvečer je na območju Slovenske Bistrice prišlo do streljanja s smrtnim izidom, ki je posledica verbalnega spora med tremi moškimi. Incident se je zgodil v kraju Okoška Gora v občini Oplotnica.

Policija je bila o dogodku obveščena ob 20.12, na prizorišče pa so bili takoj poslani policisti iz policijske postaje Slovenska Bistrica in Rače. Kot poroča spletna stran časnika Večer, se je spor med moškimi, starimi 50, 58 in 61 let, ki prej niso bili obravnavani za nasilna kazniva dejanja, stopnjeval do te mere, da je prišlo do uporabe strelnega orožja.

“Spor med dvema moškima se je stopnjeval, tako da je bilo uporabljeno strelno orožje. Na kraju je 58-letni moški umrl za posledicami strelnih poškodb, medtem ko je bil 50-letni moški hudo telesno poškodovan in z reševalnim vozilom odpeljan v univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostal na zdravljenju, ni pa v smrtni nevarnosti,” je pojasnil Matej Harb s Policijske uprave Maribor.

Po prvih ugotovitvah so policisti razkrili, da naj bi 58-letnik streljal na 50-letnika, nato pa storil samomor. V incident je bil vpleten tudi tretji moški, ki je po razgovoru trenutno na prostosti.

Kriminalistična preiskava še poteka, in kot je dodal Harb, trenutno še ni jasno, kaj je bil nagib za dejanje. Ugotovljeno je bilo, da sta kaznivi dejanji poskusa umora in poškodovanja s strelnim orožjem, podrobnosti pa bodo znane po zaključku preiskave.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Policija