Tragično: Slovenec umrl med plezanjem na Hrvaškem

ByAna Koren

24. marca, 2024 , ,
Nesreča v Paklenici [Foto: HGSS Facebook]

Tragično: Slovenec umrl med plezanjem na Hrvaškem

V soboto je med plezanjem v Kanjonu Velike Paklenice na Hrvaškem življenje izgubil slovenski državljan. Nesreča se je zgodila, ko je mlajši moški padel z velike višine, poroča zadrska izpostava hrvaške gorske reševalne službe (HGSS).

Obvestilo o tragičnem dogodku je HGSS prejela v soboto popoldne, okoli 15.30. Na kraj nesreče so hitro prispeli reševalci, ki so bili v neposredni bližini in so ugotovili, da ponesrečenec ne kaže znakov življenja. Za prenos telesa iz kanjona je bilo kasneje potrebnih skupno 13 reševalcev, kot je zapisano na spletni strani reševalne službe.

O dogodku je bila obveščena policija, ki je sprožila preiskavo okoliščin nesreče. Po poročanju hrvaškega časnika Večernji list naj bi šlo za mladega slovenskega državljana.

Potrditev o smrti slovenskega plezalca je prišla tudi s slovenskega zunanjega ministrstva, kjer so za spletni portal N1 pojasnili, da so jih o tragičnem dogodku obvestili pristojni hrvaški organi.

Smrtni padec v Kanjonu Velike Paklenice ponovno opozarja na nevarnosti, ki prežijo na plezalce v naravnih plezališčih, in poudarja pomen previdnosti ter spoštovanja varnostnih ukrepov med izvajanjem tega adrenalinskega športa.

[Vir: STA]; Portal24; Foto: HGSS Facebook;