Transspolna hči Dwyana Wade se je sprehodila po pisti

Transspolna hči Dwyana Wade se je sprehodila po pisti

Transspolna hči slavnega košarkarja Dwyana Wada se je prvič sprehodila po modni brvi. Na pariškem tednu mode je nosila revijo za znamko MiuMiu. Nosila je komplet, sestavljen iz krila, majice in jakne, rjavih čevljev in torbe. Na modni reviji jo je podpiral tudi oče.

Spomnimo, da je Wade pred tremi leti naznanil, da bo njegov 15-letni sin Zion postal deklica. Zion se je zadnja tri leta razglašal za transspolno osebo. Pred kratkim je uradno prejel papirje. Zdaj živi kot 15-letna Zaya.

Nekdanji zvezdnik NBA je za Ellen Show povedal, da je Zion je prišel domov in rekel: ”Želim govoriti s teboj. Pripravljen sem stopiti naprej in živeti tako, kot hočem. Želim, da me kličeš ‘ona’ in rad bi, da me kličeš Zaya.”  Wade in njegova žena Gabrielle sta ga v celoti podpirala.

Foto: Wikimedia/Flickr Princesa.si

Ne spreglejte…

Urška Klakočar Zupančič: Ženska mnogih talentov!

Urška Klakočar Zupančič je ženska mnogih talentov. Ne le, da je izjemno priljubljena političarka, mati, skoraj že modna ikona in prodorna pisateljica. Na novo smo odkrili, da predsednica Državnega zbora tudi lepo poje. Torej, če se predsednica Državnega zbora kdaj naveliča politike, lahko morda razmisli o pevski karieri… več tukaj.